Triatlon: Bicsák Bence Gironában, új csapatával készül

Vágólapra másolva!
2022.10.04. 13:46
null
Bicsák Bence immár Gironában készül (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István, archív)
Már egy hónapja készül Gironában új csapatával Bicsák Bence olimpiai hetedik helyezett triatlonos – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

 

A 26 éves versenyző a közmédiának elmondta, a csapatban a világ minden tájáról található egy-két világklasszis versenyző – közülük is kiemelte az egyéniben kétszeres világbajnok, vegyes váltóban olimpiai bronzérmes francia Vincent Luis-t –, akik azért vannak ott, mert szeretnek sportolni, szeretik a sportágat.

„Azonnal befogadtak, és bár nehéz volt otthagynom Pécset, ha ezt most nem léptem volna meg, örökké bántam volna. Néha még küszködök az edzéseken, meg kell szoknom az újfajta munkát, de bizakodó vagyok. Az edzők azt mondták, nagyjából egy év kell, hogy hozzászokjak a rendszerhez, remélem, stabil lesz a formám” – jelentette ki Bicsák.

A PSN sportolója kiemelte, Magyarországon sokat edzett egyedül, ezáltal nem igazán tudott kimozdulni a komfortzónájából, ehhez most minden adott. Kerékpározásban már elkezdte érezni, hogy javul a teljesítménye, de a legfontosabbnak azt nevezte, hogy türelmes legyen magával szemben.

„Eddig máshogy készültem, most nekem is meg kell találnom, mi a jó. Ha visszatalálok arra az útra, hogy élvezzem a triatlont, az eredmények is jönni fognak” – fogalmazott.

Bicsák arról is beszélt, hogy a tavalyi olimpián nem volt jó formában, „csak kijött neki a lépés”, a következő, már zajló olimpiai kvalifikációs időszakban pedig „fel van adva a lecke", mert a többi magyar versenyző is erős.

A magyar triatlonos idén még három versenyen indul: először most hétvégén Cagliariban szerepel, amit a bermudai, illetve a szezonzáró abu-dzabi viadal követ majd. Céljaként azt jelölte meg, hogy jövő nyárra nyerje vissza legjobb formáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik