Triatlon: Bicsák Bence 15. lett Jokohamában, Bragmayer kiesett

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 10:19
null
Bicsák Bence 15. lett Jokohamában (Fotó: Török Attila, archív)
Legjobb magyarként Bicsák Bence a 15. helyen végzett a triatlonosok világbajnoki sorozatának szombati versenyén, Jokohamában, az esztendő első, a szezon harmadik viadalán – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A tokiói olimpián hetedik Bicsák – a viadal honlapja alapján – 1:45:17 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló olimpiai távot. A másik magyar induló, Faldum Gábor (1:45:35) a 21. helyen zárt.

A nőknél egy magyar induló volt, a tokiói olimpián 12. Bragmayer Zsanett, aki jó formában várta ugyan a versenyt – egy hete Szingapúrban megnyerte az első alkalommal megrendezett Arena Games döntőjét, és összesítésben világbajnoki ezüstérmesként zárt –, de végül nem ért célba. Bragmayer az MTI-nek elmondta: a héten megfázással küzdött, és bár csütörtökön még kezelhetőnek érezte az állapotát, a szombat már nem az ő napja volt.

„Az úszásom rosszul sikerült, közben oda is vertek nekem, de a nagyobb baj az volt, hogy gyengének éreztem magam. Valahogy nem állt össze a mozgásom. Az Arena Games-versenyeken szupersprintek voltak, ez pedig ugye már olimpiai táv, teljesen mást kíván. Nem gondoltam, hogy azok után, megfázással terhelve markáns teljesítményre leszek képes ezen a versenyen, de mindenképp végig akartam menni.”

Bragmayer elmondta: az utolsó szám, a futás felénél járt már, amikor az Achilles-ín is jelzett, hogy valami ott sincs rendben. Így két héttel az olaszországi világkupafutam előtt – ami a két évig tartó olimpiai kvalifikációs időszak első versenye lesz – inkább feladta a viadalt, nem akart kockáztatni.

„Annak nem láttam értelmét, hogy a harmincvalahányadik helyre bekínlódjam magam, utána meg edzéseket kelljen kihagynom, hogy teljesen rendbe jöjjek. Múlt héten még nagyon erősnek éreztem magam, most viszont már teljesen más a helyzet, de van ilyen. Azért nem aggódom túl a dolgot, mert az alapjaim megvannak egy sikeres idényhez.”

A vb-állomáson kettős brit győzelem született, a férfiaknál Alex Yee, míg a nőknél Georgia Taylor-Brown bizonyult a leggyorsabbnak. A tokiói olimpián mindketten tagjai voltak az aranyérmes brit vegyes váltónak, egyéniben pedig ezüstérmesként zártak. A nők olimpiai és világbajnoki címvédője, a bermudai Flora Duffy harmadik lett Jokohamában.

A paratriatlonosoknál a PTS5 kategóriában induló Mocsári Bence a nyolcfős mezőnyben remek hajrával megszerezte a bronzérmet, pályafutása során először.

TRIATLON
VB-SOROZAT, JOKOHAMA
Férfiak

1. Alex Yee (brit) 1:43:30 óra
2. Hayden Wilde (új-zélandi) 1:43:40
3. Léo Bergere (francia) 1:43:59
…15. Bicsák Bence 1:45:17
…21. Faldum Gábor 1:45:35

Nők
1. Georgia Taylor-Brown (brit) 1:51:44 ó
2. Leonie Periault (francia) 1:51:50
3. Flora Duffy (bermudai) 1:51:55

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik