Triatlon: a Tiszaújváros és az Újbuda a klubcsapatok bajnoka

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 20:49
null
Lehmann Bence (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
Címkék
A férfiaknál a házigazda Tiszaújváros, a nőknél az Újbuda nyerte a triatlonosok klubcsapat országos bajnokságát szombaton.

A férfiaknál győztes együttesben a Lehmann fivérek, Bence és Csongor, valamint Kovács Gyula, Kiss Gergely és Sinkó-Uribe Ábel kapott szerepet, s ők 52:10 perc alatt tették meg a távot, a pécsieket és a tiszakécskeieket maguk mögé utasítva.

Lehmann Csongor az MTI-nek elmondta: egyértelműen a címvédés volt a tervük, hiszen hazai környezetben ezúttal is erős csapattal álltak ki.

„Már az elejétől nagyon jól összedolgoztunk, úszáson talán a legjobb időnket értük el, és kerékpáron is végig nagy tempót mentünk, miközben jól váltottunk. Utóbbin csak azért maradt el a pályarekord, mert az eső még nem száradt teljesen fel, és vizes volt a talaj. A futásnak másfél perces előnnyel vágtunk neki, aminek köszönhetően már tudtuk, hogy ott nem kell a maximumot hoznunk. Én viszont a jövő hét végi leedsi vb-versenyre gondolva megléptem, de az utolsó kilométerre megvártam a társakat, akikkel a végére persze összerázódtunk” – nyilatkozta az U23-as korosztály tavalyi világbajnoka.

A nőknél a Bragmayer Zsanett, Sarcia Borbála, Peszleg Dominika, Breitner Hanna összeállítású újbudaiak 1:01:42 óra alatt értek célba, megelőzve a budaörsieket és az újpestieket.

A tokiói olimpián 12. helyezett Bragmayer kifejtette: edzésként tekintett a szombati ob-ra, ennek megfelelően kerékpáron végig ő ment elöl és diktálta a tempót, majd futáson is meglépett.

„Azért is szeretek itthon versenyezni, mert akkor meg tudom mutatni magam a hazai mezőnyben, így el tudják helyezni a nemzetközi porondon elért időeredményeimet és helyezéseimet” – nyilatkozta Bragmayer, aki jövő héten a katonai világbajnokságon szerepel Spanyolországban, így kénytelen kihagyni a következő vb-állomást.

„Idén az Európa-bajnokságot tekintem a fő versenyemnek, Münchenben szeretnék a dobogó közelében lenni, illetve jól szerepelni a vb-sorozatban” – mondta. Hozzátette: terveik szerint 18-19 versenyen áll majd rajthoz még az idei szezonban.

A klubcsapatoknál minimum három-, maximum ötfős csapatok indulhattak, akik közül háromnak kell célba érni, és a harmadik időeredményét vették figyelembe. A versenyzőkre klasszis sprint táv, 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és zárásként 5 km futás várt.

TRIATLON KLUBCSAPAT OB
FÉRFIAK

1. Tiszaújvárosi TK (Lehmann Csongor, Lehmann Bence, Kovács Gyula, Kiss Gergely, Sinkó-Uribe Ábel) 52:10 perc
2. Pécsi Sportnonprofit Zrt. 54:38
3. Tiszakécske VSE 57:07
NŐK
1. Team Újbuda SE (Bragmayer Zsanett, Sarcia Borbála, Peszleg Dominika, Breitner Hanna) 1:01:42 óra
2. Budaörsi Triatlon Klub 1:02:51
3. Újpesti Torna Egylet 1:03:59

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik