Torna-vk: szombathelyi kerethirdetés a férfiválogatottnál

Vágólapra másolva!
2022.09.23. 18:16
null
Mészáros Krisztofer (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
Hat plusz két magyar tornász szerepel a jövő hétvégén Szombathelyen sorra kerülő torna challenge világkupa férfiversenyében.

 

A magyar szövetség pénteki hírlevele szerint Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid és Kiss Balázs vesz részt a viadalon, míg versenyen kívül Bátori Szabolcs és Kovács Márton kap lehetőséget Kovács István szövetségi kapitány döntése alapján.

„Épp hogy véget ért az Eb, máris a vk-n kell helytállni, és akkor nem beszéltem még az október végi világbajnokságról. Sorozatterhelésnek van kitéve a válogatott, kíváncsi vagyok, hogy a többi nemzet hogyan oldotta meg a rövid felkészülési időszak adta lehetőségeket” – mondta a szakember.

Mészáros talajon, lólengésben és ugrásban, Balázs korláton és nyújtón, Tomcsányi lólengésben és gyűrűn, Kardos talajon és korláton, Vecsernyés Dávid nyújtón, Kiss gyűrűn, míg Bátori talajon és korláton, Kovács pedig lólengésben és nyújtón szerepel.

A női versenyben – mint azt a szövetség már csütörtökön közölte – a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia gerendán és felemás korláton, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Székely Zója felemás korláton, Makovits Mirtill pedig gerendán szerepel. Versenyen kívül Makai Lillát korláton és gerendán, míg Szilágyi Nikolettet ugrásban és talajon szólítják.

A szombathelyi vk-n 27 nemzet versenyzői indulnak majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik