Torna: „Vetekedjen akár a labdarúgással is” – hazánkban járt az elnökjelölt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 16:50
Európai körútja keretében villámlátogatásra hazánkba érkezett Vatanabe Morinari, a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) japán elnökjelöltje, aki októberben az európai szövetség (UEG) első emberével, a francia Georges Guelzeckel száll versenybe a sportág legmagasabb tisztségének elnyeréséért. 1996 óta a most az utolsó mandátumát töltő olasz Bruno Grandi irányítja a FIG-et.

Vatanabét a Magyar Tornaszövetség elnöke, Magyar Zoltán látta vendégül, majd a sportdiplomata meglátogatta a magyar női felnőtt- és juniorválogatott edzését is.

„Nagyon szívesen jöttem Magyarországra, jót beszélgettünk az elnök úrral. A magyar torna nagy múltra tekint vissza; négy év múlva mi rendezzük az olimpiát, és itt most láttam az edzésen, hogy milyen jó a magyar utánpótlás, ezért nagyon remélem, hogy magyar tornász is nyer nálunk olimpiai érmet 2020-ban. A célom egyébként az, hogy sokkal népszerűbbé tegyem a tornát az egész világon, hogy vetekedjen akár még a labdarúgással is, ez minden ország sportjának jót tenne” – nyilatkozta Vatanabe a MATSZ hivatalos honlapjának.

„A rövid idő alatt sok mindent átbeszéltünk Vatanabe úrral, kiderült, hogy közel tíz évvel ezelőtt azt a feladatot kapta Japánban, mint én most Magyarországon, hogy építse újra a tornát. Azóta már világbajnokuk is van, és a világ élvonalához tartoznak. Ezen párhuzam mellett a programjáról is részletesebben tárgyaltunk, bemutatott például egy új 3D-s számítógépet, amely szinte helyettesíti a zsűrit. Megbeszéltük, hogy mindenképpen visszatér hazánkba” – mondta Magyar Zoltán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik