Torna-vb: Mészáros Krisztofer döntős egyéni összetettben

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 16:17
null
A 20 éves győri versenyző a hatodik helyen került be a 24 fős döntőbe (Fotó: Dömötör Csaba)
Mészáros Krisztofer egyéni összetettben bejutott a döntőbe a Kitakjusúban zajló torna-világbajnokságon, ahol a szerenkénti finálékban a férfiaknál nem lesz magyar érdekelt – közölte az MTI.

 

Mészáros Krisztofer a hatodik helyen került be a 24 fős döntőbe – a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

„Nagyon nagy boldogság számomra, hogy életem második vb-jén sikerült bejutnom az összetett döntőbe. Elégedett lehetek a hat gyakorlatommal, és az azokra kapott pontokkal. A mai nap kicsit lazább volt, nem edzettem, majd az első két fordulót megnéztem a selejtezőkből ott a helyszínen, aztán lepihentem, hogy megfelelően tudjak készülni a pénteki napra. Őszintén szólva már kedden is reménykedtem abban, hogy bejuthatok, mert ismerem a mezőny jelentős részét, és bíztam benne, hogy a pontom elég lesz. A döntőre az a célom, hogy hasonló minőségű gyakorlatokat mutassak be, és akkor nem nagyon fogok hátrébb csúszni – mondta Mészáros Krisztofer.

A nőknél is lesz magyar tornász az egyéni összetett döntőjében, az első számú tartalék,Bácskay Csenge egy visszalépés miatt került be a legjobbak közé.

A nők selejtezője már magyar idő szerint kedd reggel véget ért, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia felemás korláton, a világkupa-szériát nyert Bácskay Csenge ugrásban jutott be a döntőbe. Szerfináléban magyar női tornász ezt megelőzően 1997-ben szerepelt vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik