Torna-vb: Mészáros 14., Balázs 15. férfi egyéni összettben

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.11.04. 22:59
null
Mészáros Krisztofer a 14. lett (Fotó: Getty Images)
Mészáros Krisztofer a 14., Balázs Krisztián a 15. helyen végzett a férfiak egyéni összetett versenyében a liverpooli torna-világbajnokságon.

 

A döntő előtt egy órával kapta az értesítést péntek este a magyar küldöttség Liverpoolban, hogy négyen is visszaléptek a férfi egyéni összetett finálétól, így mivel Mészáros Krisztofer (Győri AC) a 28. helyen végzett a hétfői selejtezőben, előreléphetett – egyenesen fel a világbajnoki pódiumra.
Balázs Krisztiánnal (FTC-Telekom) egyetemben.

Ez azt jelentette, hogy már a rajt előtt rögzíthettük: hosszú sorozat szakadt meg, hiszen legutóbb 1993-ban fordult elő, hogy egy világbajnokságon két magyar tornász jutott be a legjobb 24 közé, Birminghamben Fajkusz Csaba 11., Supola Zoltán 13. lett.

„Krisztián és Krisztofer is nagyon fiatal. Tudom, a mezőnyben is akadnak ilyenek, viszont a mi fiaink nem sokat versenyeztek, márpedig versenyt tanulni csak versennyel lehet. Emellett nekik még az is nehézséget okoz, hogy két hónapon belül kétszer legyenek csúcsformában, márpedig ők ketten az augusztusi müncheni Európa-bajnokságon nagyszerű formát mutattak      – nyilatkozta Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke. –      Nagyon megörültem a hírnek, hogy Krisztofer is indulhat a döntőben, bár korábbi tornászként mondom, ez egy nehéz szituáció, hiszen ilyenkor kell az előző éjszaka, a mentális felkészülés, a ráhangolódás is a jó szerepléshez. Mindkét fiú szépen tornázott a fináléban, jó látni, hogy mennyire inspirálják egymást, de ugyanezt elmondhatom a teljes csapatunkra – ha ugyanilyen jól és keményen dolgoznak tovább a srácok, jövőre meglehet a párizsi csapatkvóta.”

Liverpoolban még nem Párizs, hanem a jó szereplés járt fiataljaink fejében: a két fiú „ellentétesen mozgott” az eredménysorban, hiszen Balázs a legjobb 10-ből, Mészáros meg a 20. hely környékéről indított, hogy aztán a legvégén találkozzanak – Mészáros megismételte tavalyi eredményét, ezúttal is a 14. helyen végzett az egyéni összetett fináléjában, míg Balázs pályafutása első felnőtt vb-jén a 15. helyen zárt.

A világbajnoki aranyat a tokiói olimpia egyéni összetett bajnoka, a japán Hasimoto Dajki szerezte meg.

VILÁGBAJNOKSÁG, LIVERPOOL
Egyéni összetett döntő. Férfiak. Világbajnok: Hasimoto Dajki (Japán) 87.198,
2. Csang Po-heng (Kína) 86.765, 3. Tanigava Vataru (Japán) 85.231, ...14. Mészáros Krisztofer (Magyarország) 79.965, 15. Balázs Krisztián (Magyarország) 79.832.
Nők. Vb: Rebeca Andrade (Brazília) 56.899, 2. Shilese Jones (Egyesült Államok) 55.399, 3. Jessica Gadirova (Nagy-Britannia) 55.199

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik