Torna: több helyen módosította versenynaptárát a FIG

MTI, N. T.MTI, N. T.
2021.02.02. 21:35
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) több helyen is módosította az idei versenynaptárát.

A februári, cottbusi torna világkupa mellett a szervezet honlapjának keddi tájékoztatása alapján nem rendezik meg a baki versenyt sem, amelyre március 4-7. között került volna sor. A két héttel későbbre tervezett olimpiai kvalifikációs összetett vk-viadalnak pedig nem Stuttgart lesz a házigazdája, azonban a német szövetség mérlegeli annak lehetőségét, hogy más helyszínt keressenek az eseménynek.

Ritmikus gimnasztikában az ugyancsak olimpiai kvalifikációs, szófiai vk-nak az időpontja változott meg a parlamenti választások miatt, a tervezett helyszín ugyanis a választási bizottság központja lesz. A vk új időpontja március 26-28-a.

A szintén olimpiai programban szereplő ugróasztal február közepére, Bakiba tervezett vk-versenyét ugyancsak nem rendezik meg, míg az azerbajdzsáni fővárosba, de már november 18-21. kiírt 35. világbajnokságot, illetve a rá következő héten esedékes korosztályos versenyt elhalasztják. Az utóbbiakkal kapcsolatos változtatások azért váltak szükségessé, mert 2020 októberéről idén novemberre halasztották a FIG választási közgyűlését.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek