Torna: Kovács Zsófia sérülés miatt visszalépett a vk-versenytől

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.09.24. 17:54
null
Kovács Zsófia nem indul a párizsi vk-versenyen (Fotó: Földi Imre)
Kovács Zsófia sérülés miatt visszalépett, mégsem indult el a párizsi torna-világkupaversenyen. 

 

Négy utazott ugyan, de csak három női tornászunk lépett pódiumra a párizsi világkupa-viadalon – a férfiversenyzőink itthon maradtak, és edzésekkel készülnek a jövő hétvégi szombathelyi Challenge vk-ra, amelyen hat magyar (Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Balázs Krisztián, Kardos Botond, Kiss Balázs és Vecsernyés Dávid) indul, míg versenyen kívül ketten (Bátori Szabolcs, Kovács Márton) kapnak lehetőséget.

Mayer Gréta (DKSE) Székely Zója (Postás SE) és Szilágyi Nikolett (UTE) mutathatta be gyakorlatát a szombati selejtezőkben.

Mayer ugráson (12.750) és talajon (12.650) is a hatodik helyen kvalifikálta magát a szerenkénti döntőbe, felemás korláton Székely Zója járt sikerrel, hiszen az ötödik legmagasabb pontszámot (13.500) kapta a gyakorlatára, így vasárnap ő is folytathatja ezen a szeren. Gerendán Szilágyi hetedikként zárta a selejtezőt (12.750), így ő is döntős.

Szilágyi talajon (11.600), Majer gerendán (11.800) nem járt sikerrel.

A negyedik kiutazónk a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia (DKSE) volt, aki az utazás előtti napon érzett először fájdalmat a hasfalában, ám repülőre ült edzőjével, Trenka Jánossal azzal, hogy a helyszínen döntenek az indulásról. S végül a húzódás miatt nem kockáztattak.

„Abban maradtunk, hogy edző és tanítványa Párizsban dönt arról, vállalják-e a versenyt. Mivel október végén Liverpoolban világbajnokságot rendeznek, inkább nem kockáztattak, így végül Zsófi visszalépett” – tájékoztatta lapunkat Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik