Torna: két hónapos eltiltás az iszlám kigúnyolásáért

Vágólapra másolva!
2016.11.01. 15:23
A Brit Tornaszövetség két hónapra eltiltotta a kétszeres olimpiai ezüstérmes Louis Smitht a sportoló iszlámon gúnyolódó videójáért.

Az októberben kiszivárgott videón Louis Smith és Luke Carson egy szőnyegen térdel, nevetve imádkozást imitál, közben pedig Allahu Akbar rigmusokat mondogatnak. A videó óriási vihart kavart Nagy-Britanniában, Smith nyilvánosan kért elnézést miatta.Az októberben kiszivárgott videón Louis Smith és Luke Carson egy szőnyegen térdel, nevetve imádkozást imitál, közben pedig Allahu Akbar rigmusokat mondogatnak. A videó óriási vihart kavart Nagy-Britanniában, Smith nyilvánosan kért elnézést miatta.

A Brit Tornaszövetség szankciója nem mondható túl szigorúnak: bár a két hónapos eltiltás súlyos büntetésnek hangozhat, a 2016-os tornaszezonból már alig néhány verseny van hátra, a 2017-es pedig érdemben csak februárban kezdődik el.

Smith júniusban már kapott egy fegyelmi figyelmeztetést a Brit Tornaszövetségtől egy másik ügyben, ezt követte a versenyengedélyét felfüggesztő szankció.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik