Torna: Kardos és Kovács nyerte a mesterfokú bajnokságot összetettben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.16. 20:57
A férfiaknál Kardos Botond, a nőknél Kovács Zsófia nyerte meg az egyéni összetettet a tornászok mesterfokú országos bajnokságán pénteken, Győrben.

A magyar szövetség beszámolója szerint Kardos Botond, a Győri AC versenyzője magabiztosan győzött, több mint négy ponttal előzte meg Babos Ádámot.

Nagyon örülök az első helyezésnek, mivel a világbajnokság után egy kicsit leeresztettem, emiatt különösen kedves a szívemnek ez a cím” – nyilatkozta.

A tavaly Európa-bajnokságon egyéni összetettben ezüstérmes Kovács Zsófia csupán egy tizedponttal gyűjtött többet a második helyezett Fehér Nóránál.

Nagyon jó érzés visszatérni, hiszen ez volt a világbajnokság óta az első hazai verseny. Még mindig nem a legerősebb gyakorlataimmal indultam, ennek ellenére szeretnék jól szerepelni a szerenkénti finálékban” – mondta a Dunaferr SE sportolója.

Az egyéni összetett viadal egyben a csapatbajnokság második fordulója is volt. A férfiaknál a Budapesti Honvéd SE nyert Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid összeállításban.

Tavaly a második helyen zártunk, míg az idei célunk a dobogó felső foka volt, amely nagy örömünkre sikerült. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, elértük a kitűzött eredményt” – mondta Kiss Balázs.

A nőknél két forduló alapján a Postás SE A-csapata bizonyult a legjobbnak, Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge összeállításban.

Al-Salty Dália szintén elégedetten nyilatkozott, mondván, a tavasszal megszerzett első helyet sikerült megtartaniuk.

A győri verseny szombaton és vasárnap – egyformán 11 órától – a szerenkénti döntőkkel folytatódik az Olimpiai Sportparkban.

TORNA OB
MESTERFOKÚ BAJNOKSÁG, EGYÉNI ÖSSZETETT
FÉRFIAK

1. Kardos Botond (Győri AC) 81.800 pont
2. Babos Ádám (FTC-Telekom) 77.400
3. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 76.000
NŐK
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 52.200 pont
2. Fehér Nóra (Győri AC) 52.100
3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) és Böczögő Dorina (MTK Budapest) 51.300-51.300

CSAPATBAJNOKSÁG, VÉGEREDMÉNY
FÉRFIAK

1. Budapesti Honvéd SE (Csorvási Soma, Földes Márton, Kiss Balázs, Rengei Balázs, Vecsernyés Dávid) 467.350 pont
2. FTC-Telekom 458.550
3. Győri AC 452.000
NŐK
1. Postás SE A (Péter Sára, Al-Salty Dália, Fedorova Yana, Székely Zója, Bácskay Csenge) 300.000 pont
2. Dunaferr SE 298.800
3. MTK Budapest 291.600

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik