Torna: elárverezhetik Csollány Szilveszter családi házát – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 10:37
null
Özvegye nem tudja fizetni a törlesztőrészletet, elárverezhetik az egy éve elhunyt Csollány Szilveszter házát (Fotó: Árvai Károly)
Nem tudja fizetni házuk törlesztőrészletét, ezért a Magyar Tornaszövetséghez és Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a tavaly januárban, 51 éves korában elhunyt olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter özvegye, Judit – írja a Blikk.

Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke a lapnak azt mondta, bízik benne, hogy a bajba jutott család kap állami támogatást.

„December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel” – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke. – Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk. Remélem, az állam tud segíteni az özvegynek, hogy ne kerüljön utcára a lányokkal.”

A gyűrűn olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok tornász koronavírusban halt meg tragikusan fiatalon.

FRISSÍTÉS (14.15):

A Magyar Olimpiai Bizottság és Csollány Szilveszter családja közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amit változtatás nélkül közlünk.

„A Magyar Olimpiai Bizottság mindig is gondoskodott bajnokairól és érmeseiről, így természetesen nem feledkezik meg a tragikusan fiatalon elhunyt Csollány Szilveszterről sem. A MOB minden tőle telhető jogi és egyéb segítséget megad tornász olimpiai bajnokunk családjának is. A jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott. A család és a MOB a továbbiakban nem kíván nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik