Torna Eb: nincs újabb magyar olimpiai kvóta

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 11:56
A férfiak és a nők mezőnyében sem szereztek olimpiai kvótát a magyar tornászok a Bázelben zajló Európa-bajnokságon.

A svájci városban az egyéni összetett selejtezőjében lehetett hozzájutni a névre szóló kvótához, amit a legjobb eredményt elérő két tornász szerzett meg, aki korábban nem kvalifikált, tehát a selejtezőben elért eredmények összevetéséből kiestek azok, akik csapattal vagy egyéniben már kijutottak az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A férfiaknál egy török és egy orosz, a nőknél egy román és egy orosz sportolónak jutott a kvóta. A magyarok közül Balázs Krisztián és Bácskay Csenge is a 29. helyen végzett az egyéni összetett selejtezőjében, ezzel előbbi első számú tartalék, utóbbi viszont biztosan ott lesz a 24-es fináléban.

A 98 helyből a férfiak és a nők mezőnyében is 85-85 elkelt. A fennmaradó kvótákat a további kontinensbajnokságokon, illetve a szerenkénti világkupa-sorozat eredményei alapján osztják ki. Utóbbi esetében nehézséget okoz, hogy a koronavírus-járvány miatt az idénre tervezett cottbusi és baki egyéni vk-versenyt törölték, a dohait pedig elhalasztották.

Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) főtitkára múlt csütörtökön úgy fogalmazott, a bonyolult rendszer miatt rögtön a selejtezőt követően nem is lehet megmondani, hogy kinek jutottak a fennmaradó helyek az olimpiára. A nemzetközi szövetség hivatalosan legkorábban a jövő héten hirdeti ki az új kvótások névsorát.

A magyar tornászok közül csak a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia rendelkezik tokiói kvótával, amit a 2019-es stuttgarti világbajnokságon szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik