Torna: Böczögő és Kardos az összetett tornászbajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 18:29
null
Böczögő Dorina két szeren is a legjobb pontszámot kapta (Fotó: Micheller Szilvia)
A torna országos bajnokság első napján az egyéni összetett versenyt rendezték meg. A nőknél Böczögő Dorina, a férfiaknál Kardos Botond lett az aranyérmes.

Böczögő Dorina két szeren – ugrásban és talajon – is a legjobb pontszámot kapta, így végül 50.900 ponttal az első helyet szerezte meg. Mögötte Fehér Nóra (50.500) és a sérüléséből visszatérő, Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia (48.500) zárt.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült a verseny, nem is kimondottan az első helynek, persze az is nagy dolog. Természetesen van min javítanom, ez pedig a gerenda. Ugyanis ez nem úgy megy, ahogy szeretném, ami abból eredhet, hogy ez az utolsó szerünk, így addigra már fejben egy picit elfáradok, ezen a jövőben szeretnék javítani” – mondta Böczögő.

A férfiak mezőnyében a sérüléséből nemrég visszatért Kardos Botond (77.500) diadalmaskodott. Mögötte az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Sheppard (77.000), valamint Babos Ádám (76.500) végzett.

„Bevallom, a győzelem ellenére nem vagyok elégedett magammal, persze örülök a sikernek, de érzésem szerint sokat rontottam. Ez annak tudható be, hogy ez volt az első versenyem, amióta felépültem a sérülésemből. Ez meg is látszott, nem éreztem még a szereket, ám úgy gondolom, amint visszarázódom, még jobban tudok majd teljesíteni” – értékelt Kardos.

Az országos bajnokság szombaton a szerenkénti döntőkkel folytatódik. A finálék szombaton és vasárnap is 10.30-kor kezdődnek a Tornacsarnokban.

TORNA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
FELNŐTT EGYÉNI ÖSSZETETT
NŐK

1. Böczögő Dorina (MTK Budapest; edző: Draskóczy Imre) 50.900 pont
2. Fehér Nóra (Győri AC) 50.500
3. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 48.500

FÉRFIAK
1. Kardos Botond (Győri AC; edző: Reszeli Péter) 77.50
2. Ryan Sheppard (FTC-Telekom) 77.000
3. Babos Ádám (FTC-Telekom) 76.500

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik