December 19-én 11 órától az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a BEAC közös sport- és egészségnépszerűsítő kampánynyitót szervez az UTE riói olimpiai bronzérmes úszójával, Kapás Boglárkával. Az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében rendezendő eseményen egy közös lépcsőzésre is sor kerül, mellyel az egyetemi polgárok figyelmét szeretnék felhívni az egészséges és aktív életmódra.

A közös lépcsőzés után Kapás Boglárka és az egyetem vezetősége közösen helyezik fel a hallgatókat és dolgozókat lépcsőzésre ösztönző liftmatricákat és plakátokat.

Az ELTE Sportiroda és a BEAC külföldi minták alapján dolgozta ki az ELTE hét karán megjelenő, lépcsőzésre ösztönző liftmatrica- és plakáttervet az „Egészséges életmód az ELTE-n!” kampány részeként. A kezdeményezés fő célja, hogy rendszeres mozgásra, aktív közösségi életre sarkallja az egyetemi hallgatókat és dolgozókat, felhívja a figyelmet az egyetemi sportolási lehetőségekre, a BEAC-ban űzhető sportágak széles választékára, és a sportinfrastruktúra-fejlesztések fontosságára.