Tokió 2020: sok külföldi szurkolót szeretnének a házigazdák – sajtóhír

MTI/R. B.MTI/R. B.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 10:38
null
Tokió alaposan készül a jövő évi olimpiára (Fotó: AFP)
Japán sok külföldi szurkolót szeretne látni a jövő évre halasztott tokiói olimpián, s ezért szigorú koronavírus elleni óvintézkedéseket dolgoz ki – számolt be róla az MTI.

 

A Nihon Keizai Simbun című lap szerdán arról írt, hogy az oltás nem lesz feltétele a beutazásnak és a tömegközlekedési eszközök használatát sem fogják korlátozni. A kulcs állítólag az okostelefonos alkalmazások használata lesz, ezek tárolják majd az illető vízum-, belépőjegy- és utazási információit.

A szervezőbizottság vezérigazgatója, Muto Tosiro a tervek szerint várhatóan hamarosan bejelenti, milyen óvintézkedésekkel készülnek az olimpiára és az azt követő paralimpiára.

A két eseményt a pandémia miatt halasztották el egy évvel, jövő nyárra. Japánban körülbelül 4.5 millió, külföldön pedig egymillió jegyet értékesítettek – ezek érvényesek a 2021-es időpontra is, de vissza is lehet őket váltani.

Az újság szerint a házigazdák a külföldről érkező szurkolókra bízzák, hogy otthon beoltatják-e magukat. Aki friss negatív teszttel rendelkezik és a japánok által kínált applikációt letölti a telefonjára, annak a megérkezés után nem kell 14 napra karanténba vonulnia és szabadon mozoghat.

A sportolókat a tervek szerint 4-5 naponként tesztelik a koronavírusra, s az olimpiai faluban – amelyet a már végzett versenyzőknek a lehető leghamarabb el kell hagyniuk – jól felszerelt orvosi központot üzemeltetnek majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik