Tokió 2020: nyáron visszavonult volna, de tovább küzd Sárosi Laura

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 14:12
null
Sárosi Laura Rióban (Fotó: Szabó Miklós)
A tollaslabdázó Sárosi Laura eredetileg úgy tervezte, befejezi pályafutását a tokiói olimpia után, amelyet a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra halasztottak.



„Bevallom, úgy terveztem az életem így már 27 évesen, hogy a tokiói olimpia után abbahagyom. Nem mondom, hogy számolgattam vissza a hónapokat, hogy már csak négy van vissza, és utána normális életet élhetek, de már terveztem a sporton kívüli életem" – fogalmazott a riói olimpikon az M4 Sportnak.

Elárulta: mivel az olimpiacentrikus tollaslabdábanmég nem szerepelt magyar versenyző két alkalommal is az ötkarikás játékokon, nagyon örülne, ha neki ez sikerülne. Ugyanakkor a sportágban töltött sok év, az utazás, a versenyzés és a stressz már sok számára, és vágyik a nyugodt életre. Azt nem határozta el, a sportban vagy azon kívül dolgozik-e majd, de mivel két diplomája van, reméli, el fog tudni helyezkedni valamelyikkel.

Hozzáfűzte: megváltoztatta a tervezgetést az ötkarikás játékok eltolása, mivel innentől másfél évig még edzésben kell maradnia. Leszögezte ugyanakkor: a legjobb döntést hozták a szervezők.

Mint mondta, nagyon rosszul érintette, hogy a világjárvány miatt elmaradtak a versenyek.

„Először azt vártuk, hogy mi lesz az olimpiával, most pedig azt, hogy mi lesz a kvalifikációval”
– hangsúlyozta Sárosi, aki – akárcsak a férfiaknál Krausz Gergely – a 37. helyen áll a kvótaszerző rangsorban, ezzel pillanatnyilag mindketten tokiói indulási jogot érő pozícióban vannak. Mint mondta, nagyon örülne, ha első magyar férfi tollaslabdázóként Krausz is indulási jogot szerezni. Azt viszont még nem tudják, a világszövetség hogyan módosítja a kvalifikációs időszakot, amely eredetileg április 26-án zárult volna.

Az elmúlt, otthon töltött egy hónapban pedig nagy mélységeket és magasságokat is megélt, a sportpszichológusa segítségével dolgozta fel ezeket. Most kis célokat tűz ki napról napra, hogy ezzel vészelje át a bizonytalan időszakot. Segíti az is, hogy Szegeden, ahová múlt héten szerződött, tud edzeni, mivel edzeni jobban szeret, mint versenyezni. Számos területen fejlődött, olyan dolgokat tudott beépíteni, amikre a kvalifikációs időszakban amúgy nem lett volna lehetőség.

„Jó érzés, hogy nem kell bőröndből bőröndbe pakolni, vagy reptérről reptérre menni, hotelekben aludni" – fogalmazott a két éve Magyarországon készülő Sárosi Laura.

Előretekintve elmondta, a hazai versenyek közül Budaörsön mindenképp indul idén novemberben, valószínűleg ez lesz az utolsó magyar nemzetközi versenye.

Arra a kérdésre, hogy a következő, 2024-es párizsi olimpián lesz-e magyar tollaslabdázó, azt felelte: az ifiket tekintve erre férfi és női egyéniben is van realitás, ráadásul utóbbiban két esélyes is található.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik