Tokió 2020: Nem élveznek előnyt az oltásnál az olimpikonok – Thomas Bach

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.12. 13:00
null
Thomas Bach reagált a vakcina hírére (Fotó: AFP)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nem élveznek előnyt a koronavírus-oltás során a Tokióba utazó sportolók.

„Az első hullámban azoknak kell szétosztani a vakcinákat, akik a legnagyobb kockázatú csoportba tartoznak, azaz az orvosoknak, nővéreknek, és mindenkinek, aki életben tartja a társadalmat”– mondta a német sportdiplomata, hozzátéve, a NOB tárgyalásokat folytat gyógyszergyárakkal és szakértőkkel.

Bach részben arra reagált, hogy a japán szervezők a napokban megkönnyebbülten fogadták a hírt, miszerint a Biontech és a Pfizer cég ígéretes vakcinát fejlesztett ki.

A NOB elnöke vasárnaptól szerdáig a szigetország fővárosában tartózkodik majd, ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

A sportvezető korábban kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

Az olimpiát idén nyárról a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, ezt követően augusztus 24-től szeptember 5-ig következik majd a paralimpia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik