A vitorlázó az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, reményei szerint egy-másfél héten belül el tud utazni Splitbe, ahol horvát edzőpartnere klubjában készül majd várhatóan két, két és fél hetet, mielőtt hazatér.

„Ezt követően remélem, hogy vissza tudunk már majd menni Mallorcára, ahol minden versenyfelszerelésünk van. Ott folytatnánk a felkészülést az októberre halasztott világbajnokságra” – jelentette ki a 34 éves olimpikon.

Hozzátette, a világjárvány kitörése óta heti három napot tudott egyedül vitorlázni itthon is, ám ez korántsem volt annyira hasznos, mintha partnerrel ment volna.

„Érezhető volt, hogy nem heti hat-hét napot ültem a hajóban, és az intenzitás sem volt ugyanaz, így most vissza kell majd szokni a gyors manőverekhez. Erre elég lesz a horvátországi edzőtábor” – jelentette ki Berecz, aki utána Spanyolországban a vitorla- és árbócteszteléssel folytatná a felkészülést.

Meglátása szerint riválisai közül a britek és az új-zélandiak juthattak némi előnyhöz, ott ugyanis egynél több jó versenyző is van, ugyanakkor ez a kis kimaradás szerinte nem lesz befolyással a jövő évi olimpiára.

„Nem vagyok borúlátó, a fizikai kondíciómat sikerült fenntartanom, csak a hajóba kell visszaszoknom” – fogalmazott a sportoló.