Thai boksz: Bereczki Dominik a negyedik ob-aranya után is rendkívül motivált

Vágólapra másolva!
2020.11.05. 18:08
null
Bereczki Dominik az utolsó 2020-as küzdelmére készül (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Egy nem mindig a szorítóban vívott harcoktól küzdelmes versenyidény lezárására készül az immár négyszeres magyar bajnok thai bokszoló, Bereczki Dominik. Legalábbis ami a hazai küzdősportgálákat illeti.

A Prémium Média & Sport Management által is támogatott 26 esztendős sportoló, három héttel ezelőtt újabb országos bajnoki címet nyert muay thaiban. A 75 kilogrammosok döntőjében egyhangú pontozással legyőzve a szentendrei Hegedűs Márkot. Ezzel már harmadszor lett a legjobb magyar a súlycsoportban – összességében pedig a negyedik ob-aranyát ünnepelhette.

„Szokták kérdezni, hogy izgulok-e a meccsek előtt, de már annyi küzdelem van a hátam mögött, hogy pontosan tudom, az ilyen jellegű izgulás csak emészti az ember energiáit. Persze közvetlenül a meccs előtt az öltözőben akad feszültség. Többféle ember van, más motivál minket, de az öltözői közeg azért doppingol. Igyekszem arra figyelni, hogy olyan hangulatba kerüljek, ami kívülről is érződik, amikor az ember aurája is azt sugározza, hogy felkészült és magabiztos. Inkább ez az érzet jellemezte az országos bajnokságot is, ahol aztán meg is lett a felkészültség eredménye. Az elődöntő két menetig tartott, majd kiütéssel nyertem. A döntő pedig szintén jól sikerült” – idézte fel Bereczki a magyar bajnokság legfőbb momentumait.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Perfect Fight Club sportolójának felkészülése zavartalan volt.

„Mondanám, hogy nem viselt meg minket sem jobban, sem kevésbé, mint a többi sportágat. Igazából a mérkőzésekkel szerencsénk volt, nem volt olyan, hogy nézők nélkül kellett volna küzdenem. Igaz, sokszor kiszámíthatatlan volt a helyzet, sok meccset lemondtak, átszerveztek. Ami inkább megviselt minket, azok a hétköznapok. Ezt talán nem is kell magyarázni” – tekintett vissza az elmúlt hónapokra.

A sportolóra idehaza még egy gála vár. A november 7-én a Madárfészekben rendezett Superfight Series Hungaryn a 20 éves Kun Marcell vár rá K1-es szabályrendszerben.

„Agilis fiatal srác. Bár ez a fiatal is relatív. Én is csak huszonhat vagyok. Fura, kissé vicces a történet. Mert az egész egy közösségi oldalas kommentelésből, vitából alakult ki. Emiatt hoztuk össze most a mérkőzést. Ezen a szinten már kevés meglepetést tudunk okozni egymásnak. Tudom, hogy mire vagyok képes. Magabiztos vagyok és bízom abban, hogy sikerül jó szájízzel és egy szép győzelemmel lezárni a hazai versenyszezont. A motivációm pedig a csúcson jár, nem tudom, mivel lehetne megállítani egy ilyen embert.”

Nem véletlen, hogy Bereczki a motivációját emeli ki. Az év elején ugyanis megszületett első gyermeke, Noé.

„Nekem egész életemben prioritást jelentett a sport. Sok lemondással járt, de sosem bántam. Próbálom továbbra is ugyanúgy odatenni magam minden helyzetben, minden edzésen, de persze a hangulata más. Ki ne szeretne ilyenkor minél több időt a családjával tölteni? Én is igyekszem minél több időt felszabadítani, amikor csak lehet. Amikor pedig távol vagyok tőlük, még elszántabban dolgozni, hogy tudják, megéri a lemondás, az idő. Hosszú év volt sok szempontból, de a kisfiam érkezése mindenképpen pozitívum és óriási plusz hajtóerő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik