A szemináriumok helyszínén, a zuglói Fit Clubban tartott pénteki megnyitón Szencsaj az M1-nek kifejtette, első alkalommal jár Magyarországon, és örül, hogy itt lehet, hiszen rendkívül nagy a magyar thai-box közösség. Kiemelte, a sportág európai formája azért különbözik a hazájában elterjedttől, mert míg Thaiföldön beleszületnek az emberek, addig Európában legtöbben felnőttként ismerkednek meg vele.

Tor Saralamba miniszteri tanácsos, a thai nagykövetség képviselője hangsúlyozta, a sportág reprezentálja a thai emberek szabadságszeretetét. Thaiföldön a sportág nagyon népszerű, és egyre inkább a mindennapok részévé válik, sokan komolyan űzik, a kultúrájuk része.

Czinke Gábor, az akadémia vezetője elmondta, egységessé szeretnék tenni a hazai thai boxot, ezért hívták Magyarországra a sportág legendás alakját. Szencsaj a hétvégén 180-200 hazai és külföldi érdeklődőnek mutatja meg az általa sikeresen alkalmazott technikákat összesen öt, másfél órás szemináriumon, segítőjével, Kru Manoppal.

A Szupcsaj Szenpong néven született sportoló 354 mérkőzésén 299 alkalommal győzött, s nem ritkán az övénél magasabb súlycsoportokban is küzd. A 35 éves harcos pénteken és szombaton 10, illetve 18 órakor, míg a vasárnap 10 órától tart szemináriumot.

A megnyitó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a múlt héten elhunyt thai király emlékére.