Tékvandó: „Ibrahimovic közvetlen, szerethető ember, két lábbal jár a földön”

Vágólapra másolva!
2021.05.13. 14:27
null
Salim Omar az 58 kilogrammosok között 18 évesen kvalifikált a tokiói játékokra (Fotó: Magyar Tekvandó-szövetség)
A szófiai tékvandó európai kvalifikációs viadalon tokiói olimpiai kvótát szerző Salim Omar a Borsnak többek között arról is nyilatkozott, hogy 2018 és 2019 között többször edzett együtt a Milan labdarúgójával, Zlatan Ibrahimoviccsal, amikor a klasszis a Los Angeles Galaxy játékosa volt.

 

Nemrégiben közöltük, hogy mindössze 18 évesen olimpiai kvótát szerzettSalim Omar az 58 kilogrammos tékvandósok között. A fiatal így édesapja, Salim Gergely, valamint nagybátyja, Salim József nyomdokaiba léphet – előbbi dán színekben aranyérmet nyert a barcelonai játékokon, utóbbi ötödik helyen végzett Sydneyben. Omar a Borsnak elmondta: a dobogó legfelső fokára állna Tokióban.

A család Dániában és az Egyesült Államokban is élt, és épp Los Angelesben pihen. Az újdonsült kvótaszerző ennek apropóján érdekes történetet is elmesélt a lapnak: 2018 és 2019 között többször edzett együtt a Milan jelenlegi labdarúgójával, Zlatan Ibrahimoviccsal, amikor a klasszis a Los Angeles Galaxy játékosa volt. Salim Omar így vélekedik a 118-szoros svéd válogatottról:

„Közvetlen, szerethető ember, két lábbal jár a földön, nincs elszállva magától, pedig nagyszerű tékvandós is. Amikor a Galaxyben futballozott, együtt edzettünk, miközben édesapám a két fia, Maximilian és Vincent Ibrahimovic mozgását csiszolgatta a tatamin. Zlatannal heti két-három alkalommal a hegyekben, a kaptatókon, esőben, sárban, szélben együtt futottunk. Tisztelem a pályafutását.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik