Támogatás: március végéig pályázhatnak a diákok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.04. 14:50
A 10 és 18 év közötti általános és középiskolás diákok március 31-ig pályázhatnak a Mol Alapítvány támogatására. A 25 millió forintos keretösszegből azoknak nyújtanak anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók és országos vagy nemzetközi versenyen is bizonyítottak már. Az így elnyert támogatás útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra és egyéb sportoláshoz köthető költségekre fordítható.

Pusztai Liza vívó, Péni István sportlövő, és Görbe Soma motorversenyző is azok között van, akik már korábban nyertek a pályázaton.

„Nagyon felszabadító, ha minden energiámat a felkészülésre tudom fordítani, és nem kell anyagi dolgokon aggódnom” – idézte az alapítvány közleménye Pusztai Liza kadét világ- és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes magyar kardvívót, akit 2016 óta támogat az alapítvány.

A pályázatokat március 31-ig lehet benyújtani kizárólag online felületen, a http://opa.molalapitvany.hu oldalán. A részletes pályázati információk a https://molalapitvany.hu/cikk/sport_kategoria oldalon érhetőek el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik