Izgatottan tekint előre Hendry (Fotó: Getty Images – archív)

 

Stephen Hendry a Gibraltar Openen tért vissza kilenc év után, s első mérkőzésén máris meglökte karrierje 776. százas brékjét (107 ponttal) – csak John Higgins (790) és Ronnie O'Sullivan (1049) előzi meg őt ebben a rangsorban. A meccset ugyan 4–1-es összesítésben elvesztette a hétszeres világbajnok skót játékos, de így is pozitívan tekint előre.

„Kifejezetten ideges voltam, amikor a hotelszobámban öltöztem és készülődtem a meccsre. Rám tört az izgalom, ami jó dolog, mert izgalom nélkül nem lehet teljesíteni” – jelentette ki Hendry.

„A játékom még nem elég jó ahhoz, hogy kvalifikáljam magam a világbajnokságra. Dolgoznom kell rajta. Nagyjából egy hónapom van gyakorolni, hogy jobb legyek.”

A sportág legendája a Twitteren „SHendry775” néven van fent – a szám a karrierje során lökött százas brékeket jelenti –, amit keddi szereplése óta cikkünk megjelenéséig még nem módosította át „776”-ra.

„Azt hiszem, csak akkor fogom megváltoztatni, ha elérem a 800-at. A célom, hogy kvalifikáljam magamat a Crucible-re (világbajnokság – a szerk.), és hogy elérjem a 800-at” – fogalmazta meg elvárásait a skótok klasszisa.

Stephen Hendry 1985-ben 16 évesen mutatkozott be a profik között, és első vb-címét 1990-ben nyerte. Karrierje során összesen 36 ranglista-viadalon és 39 egyéb tornán diadalmaskodott, és csaknem kilencmillió fontot keresett.