Sznúker-vb: O'Sullivan csúcsot döntött, bombaerős elődöntő jön

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 00:07
null
Ronnie O’Sullivan nagy formában játszik (Fotó: Getty Images)
Elsőként Ronnie O'Sullivan jutott be az elődöntőbe a sheffieldi Crucible színházban zajló sznúker-világbajnokságon, miután 13:5-re legyőzte Stephen Maguire-t. A legjobb négy közé csak korábbi világbajnok jutott.

A szerda délelőtt kezdődő szakaszban a hatszoros világbajnok 11:5-re vezetett a skót ellen, így csak két frémre volt szüksége a továbbjutáshoz. Ezt a feladatot nagyjából félóra alatt teljesítette is, tehát 13:5-re győzött.

O'Sullivan a 13. alkalommal jutott el a legjobb négyig, így ebben az összevetésben eggyel megelőzi a 12-szer elődöntős, hétszeres világbajnok skót Stephen Hendryt.

„Csak játszottam a golyókkal, az asztallal, és megpróbáltam mindent kiadni magamból – értékelt az angol. – Nem érdekelt, hogy mennyi frémet játszunk, csak azt tudtam, hogy nyomnom kell tovább. Kellemes érzés, hogy eljutottam addig a szakaszig, amikor már csak egyetlen asztalt állítanak fel az arénában. Minden pillanatot értékelek, amikor ott vagyok és játszhatok.”

O’Sullivan és a legyek


A szerda délutáni programban Mark Williams is biztosította a helyét a legjobb négy között. A háromszoros világbajnok walesi klasszisnak már jóval nehezebb dolga volt Jen Ping-tao ellen. A kínaiak meglepetésembere nagyszerűen játszott, de 11:11 után Williams rutinja érvényesült, és a 47 éves korábbi bajnok sorozatban két játékot nyerve diadalmaskodott.

Judd Trump nagyot fordított Stuart Bingham ellen, és összességében a vártnál jóval könnyebben jutott tovább. A szintén korábbi világbajnok Bignham 8:5-re is vezetett a párharcban, de ezután Trump sorozatban nyolc frémet (!) nyert meg, és végül 13:8-ra győzött.

Utolsóként John Higgins kvalifikált a legjobb négybe. A remek teljesítményt nyújtó Jack Lisowski elleni csatája a 25. frémben dőlt el. Bár ebben Lisowski kezdhette meg a pontgyártást, hibázott, Higgins pedig négyszeres világbajnokhoz méltóan köszönte az esélyt, és megnyerte a mindent eldöntő játékot.

Az elődöntőben így parádés mezőny gyűlt össze négy korábbi győztessel: Higgins O’Sullivannel, Williams Trumppal meccselhet. Ők együtt 14 világbajnoki cím birtokosai…

SZNÚKER
VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
NEGYEDDÖNTŐ

Stephen Maguire (skót)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 5:13
Jen Ping-tao (kínai, 16.)–Mark Williams (walesi, 8.) 11:13
Stuart Bingham (angol, 12.)–Judd Trump (angol, 4.) 8:13
Jack Lisowski (angol, 14.)–John Higgins (skót, 6.) 12:13

Az elődöntőben
Mark Williams (walesi, 8.)–Judd Trump (angol, 4.)
John Higgins (skót, 6.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.)
A mérkőzések az egyik fél 17. nyert frémjég tartanak.

A csütörtöki program
13.45:
Mark Williams (walesi, 8.)–Judd Trump (angol, 4.) (Tv: Eurosport1)

19.45:John Higgins (skót, 6.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) (Tv: Eurosport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik