Sznúker-vb: O'Sullivan beindult, átvette a vezetést Higginstől

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.29. 18:48
null
O’Sullivan négyfrémes előnyben (Fotó: Getty Images)
Ronnie O'Sullivan 10:6-ra vezet John Higgins ellen a sznúker-világbajnokság elődöntőjében. A másik ágon Judd Trump továbbra is hatfrémes előnyben van Mark Williamsszel szemben a péntek délelőtti és délutáni szakasz után.

 

12 százas brék kell a rekordhoz
A mostani világbajnokságon péntek estig 97 százas bréket löktek a játékosok. A hátralévő három játéknapon már csak 12 száz fölötti pontsorozat kell, hogy megdőljön az egy világbajnokságon elért rekord (108 db). Ezt éppen a tavalyi vb-n állították fel.

Meglepő lehet, hogy Ronnie O'Sullivan és John Higgins legutóbb 2011-ben játszott egymás ellen világbajnokságon. Azt a negyeddöntős csatát a skót nyerte meg 13:10-re. Az utóbbi időszakban is inkább a négyszeres világbajnok Higgins a jobb, legutóbbi hat találkozójukból ötöt megnyert. Ugyanakkor minden meccset figyelembe véve a hatszoros világbajnok O'Sullivan vezet 36–33-ra.

Mostani csatájukat Higgins kezdte jobban, hiszen 3:0-s vezetésre tett szert még csütörtökön, de utána O'Sullivan összekapta magát, és 4:4-re egyenlített. A pénteki folytatásban eleinte még szoros volt az állás, ám Higgins 6:5-ös vezetés után O'Sullivan egyenlített, majd el is lépett riválisától. Sorozatban öt frémet nyert, így 10:6-os előnyt ért el a délutáni program végére – innen folytatják szombat délelőtt.

A 16. frém a visszarakott feketén dőlt el

 

Judd Trump is óriási rajtot vett Mark Williams ellen csütörtökön. A korábbi világbajnok angol 7:1-es vezetése némiképp váratlan különbség volt, mivel walesi riválisa is kiemelkedően jó formában játszott a Crucible színházban eddig.

Kettejük párharcának második szakaszában (immár pénteken) a háromszoros bajnok Williams hatékonyabban sznúkerezett (119-es bréket is lökött), de előnyét így sem tudta csökkenteni. Viszont a péntek délelőtt és kora délután játszott 4:4 azt jelentette, hogy walesi is megérkezett a meccsbe.

Trump és Williams este folytatták, és ebben a szakaszban utóbbi feltámadását láthatták a nézők. Williams nagy lendületbe jött, egymás után nyerte a frémeket, és felzárkózott 12:10-re. A 23. játék viszont Trumpé lett, aki a legjobbkor lökött újabb százas bréket, megtörve a walesi rohamát. A játéknap utolsó frémjében mindketten sokat hibáztak, de végül Williams behúzta, így 13:11-re szépített.

Vagyis az esti nyolc frémből Trump csak kettőt nyert, míg Williams hatot, így újra nyílt lett a párharc.

SZNÚKER
VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD

John Higgins (skót, 6.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 6:10 – részeredmény
Mark Williams (walesi, 8.)–Judd Trump (angol, 4.) 11:13 – részeredmény
Az elődöntőben a mérkőzések az egyik fél 17. nyert frémjéig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik