Sznúker-vb: O'Sullivan állva hagyta Murphyt Sheffieldben

Vágólapra másolva!
2014.04.30. 00:03
null
Ronnie O'Sullivan egyelőre nagyon magabiztosan vezet Shaun Murphy ellen (Fotó: Action Images)
Kedden már a negyeddöntős szakaszhoz érkezett a sheffieldi sznúker-világbajnokság. Egyelőre mind a négy párharcban nagy a különbség. A címvédő Ronnie O'Sullivan 6–2 vezet Shaun Murphy ellen, pedig a két világbajnok csatájának első két játéka teljesen mást sejtetett. Aztán Ronnie beindult...

A sheffieldi négy negyedöntős párharc közül talán a Ronnie O'Sullivan–Shaun Murphy összecsapás számít a legrangosabbnak. Mindketten világbajnokok, s bár O'Sullivan eredményei az utóbbi években sokkal jobbak, azért a négyfrémes különbség Ronnie javára soknak tűnik. Főleg úgy, hogy Murphy nyerte meg az első két játékot.

O'Sullivan tehát sorozatban hatot nyert, s közben egy százas bréket is elért 136 ponttal. Bár túlzás lenne lefutott meccsről írni, ha O'Sullivan így folytatja, akkor Murphynek nem sok esélye lesz.

Szintén a vártnál sokkal simábban alakul az angol Judd Trump és a világelső Neil Robertson találkozója. Trump nagyszerű játékkal ugyancsak 6–2-es vezetésre tett szert. Robertsonon érződik, hogy az első és a második kör után most egy sokkal komolyabb ellenfélre akadt. Az ausztrál továbbra is 99-en áll az egy szezonban lökött száz feletti brékeket illetően.

A tavalyi vb döntőse, az angol Barry Hawkins és a szintén angol Mark Selby nagy fölénnyel vezet, Dominic Dale, illetve Alan McManus ellen. Selbynek már csak egy frém kell az elődöntőhöz, de Hawkinsnak is csupán kettőt kell hoznia a továbbjutáshoz.

Szerdán már véget is ér a negyeddöntős szakasz.

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
Negyeddöntő, részeredmények (a meccsek 13 nyert frémig tartanak)
Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Shaun Murphy (angol, 9.) 6–2
Barry Hawkins (angol, 5.)–Dominic Dale (walesi) 11–5
Judd Trump (angol, 7.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.) 6–2
Mark Selby (angol, 3.)–Alan McManus (skót) 12–4

A negyeddöntő ágrajza
Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Shaun Murphy (angol, 9.)
Barry Hawkins (angol, 5.)–Dominic Dale (walesi)
Judd Trump (angol, 7.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.)
Mark Selby (angol, 3.)–Alan McManus (skót)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik