A vb 2015-ös győztese, Stuart Bingham bánhatja, hogy ötfrémes előnyt adott Kyren Wilsonnak még csütörtökön. Bár a pénteki folytatásban Bingham felzárkózott, és folyamatosan ott lihegett Wilson nyakában, egyenlítenie egyszer sem sikerült. A végén ismét nőtt a különbség, és végeredményben Kyren Wilson magabiztosan jutott elsőként a legjobb nyolc közé. Bingham a torna eddigi legnagyobb brékjével, 137-tel vigasztalódhatott.

A világbajnokok csatájában az ötszörös első Ronnie O'Sullivan megtartotta a csütörtökön megszerzett négyfrémes előnyét Shaun Murphyvel szemben. A kínai rangadón Ting Csün-huj két frémmel vezet Liang Ven-po ellen.

Bingham és korábban Judd Trump kiesésével még szembetűnőbbnek tűnik a különbség a felső és az alsó ág között. Ha szigorúan csak a neveket és a papírformát nézzük, a Wilson, Allen, Higgins, Hawkins, Dott, Maguire, McLeod (egyikük döntős lesz!) vonal elmarad a felső nyolcastól, amelyet a címvédő Selby, valamint Hsziao Kuo-tung, Robertson, Fu, Murphy, O'Sullivan, Liang Ven-po és Ting Csün-huj alkot.

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
NYOLCADDÖNTŐ

K. Wilson (angol, 14.)–Bingham (angol, 3.) 13:10
Részeredmények
Murphy (angol, 5.)–O'Sullivan (angol, 12.) 6:10
Liang Ven-po (kínai, 13.)–Ting Csün-huj (kínai, 4.) 7:9
Allen (északír, 11.)–Higgins (skót, 6.) 5:3

A párosítás (ágrajz szerint)
Selby (angol, 1.)–Hsziao Kuo-tung (kínai)
N. Robertson (ausztrál, 9.)–Fu (hongkongi, 8.)

Murphy (angol, 5.)–O'Sullivan (angol, 12.)
Liang Ven-po (kínai, 13.)–Ting Csün-huj (kínai, 4.)

K. Wilson (angol, 14.)–Bingham (angol, 3.) 13:10
Allen (északír, 11.)–Higgins (skót, 6.)

Hawkins (angol, 7.)–Dott (skót)
Maguire (skót)–McLeod (angol)