Sznúker-vb: kiesett a világelső Trump, Selby hengerelt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 23:11
null
Shaun Murphy bravúros győzelmet aratott Judd Trump ellen (Fotó: Getty Images)
A világelső Judd Trump és a háromszoros világbajnok Mark Williams is vereséget szenvedett a sheffieldi sznúker-világbajnokság negyeddöntőjében.

A negyeddöntős csaták közül némi meglepetésre a két háromszoros világbajnok összecsapása lett a legsimább, Mark Selby és Mark Williams között nem is volt szükség a harmadik etapra. Selby villámrajtot vett, 3:0-ra, majd 6:1-re vezetett, walesi riválisa minden negyedik vagy ötödik frémet tudta megnyerni. Így jutottak el 13:3-ig, ami azt jelentette, hogy szerda este már vissza sem kellett állniuk az asztalhoz.

„Esélyem sem volt, az első pillanattól az utolsóig zseniálisan játszott, a játék minden területén jobb volt nálam, ami azért nem egyszerű” – mondta Williams, aki szerint a csúcsformában játszó Selby jobb bármelyik másik, versenyben maradt sznúkeresnél.

Selby következő ellenfele Stuart Bingham lesz. A 2015-ös bajnok – akinek selejteznie kellett a főtábláért – rendkívül izgalmas és változatos meccsen győzte le az egy körrel korábban Ronnie O'Sullivant legyőző Anthony McGillt. A 16. kiemelt skót 2:0-ra vezetett, aztán Bingham fordított, és 6:4-nél neki volt kétfrémes előnye. A második szakasz aztán McGill 9:7-es vezetésével zárult, és amikor a skót 106-os brékkel kezdte a záró etapot, Bingham esélyei veszni látszottak.

Csakhogy az angol sorozatban öt játékot nyerve 12:10-re fordított, és jött még egy csavar, McGill egyenlített, kikényszerítve a döntő frémet. A hatszoros bajnok O'Sullivan ellen McGill jól bírta idegekkel a 25. játékot, Bingham ellen azonban esélye sem volt, az angol 125-ös brékkel harcolta ki az elődöntőbe jutást.

A másik ágon sem voltunk híján a fordulatoknak, Neil Robertson hiába húzott el 5:2-re Kyren Wilson ellen, az angol 6:6-nál utolérte az ausztrált. 2010 világbajnoka a következő frémet megnyerve még egyszer vezetett, mielőtt a második szakasz 8:8-cal zárult. Az utolsó etapban aztán a tavalyi döntős Wilson elsöprő lendülettel játszott, csak ő nyert frémet, és továbbjutott.

A világelső Judd Trump és a 2005-ös bajnok Shaun Murphy már elődöntős vagy döntős hangulatban fejezhette be egymás elleni mérkőzését, Selby gyors győzelme után szerda este csak egy asztalra volt szükség a Crucible Színházban. A kiegyenlített első szakasz 4:4-gyel zárult, a másodikban Trump szokatlan hibáit kihasználva, remek játékkal 10:6-ra elhúzott Murphy.

A végjátékra felszívta magát Trump, 11:11-re egyenlített, de riválisa nem engedte át a vezetést, 70-es brékkel egy frémre került az elődöntőtől. A 24. frémben Trumpnak több lehetősége is volt arra, hogy újra egyenlítsen, de mindannyiszor hibázott, és Murphy jutott tovább. A 2015 óta először négy közé jutó Murphy Wilsonnal játszik az elődöntőben, amely csütörtöktől szombatig tart, és 17 frémet kell megnyerni a győzelemhez.

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
NEGYEDDÖNTŐ
Anthony McGill (skót, 16.)–Stuart Bingham (angol) 12:13
Mark Williams (walesi, 12.)–Mark Selby (angol, 4.) 3:13
Neil Robertson (ausztrál, 3.)–Kyren Wilson (angol, 6.) 8:13
Shaun Murphy (angol, 7.)–Judd Trump (angol, 2.) 13:11

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Stuart Bingham (angol)–Mark Selby (angol, 4.)
Kyren Wilson (angol, 6.)–Shaun Murphy (angol, 7.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik