Sznúker-vb: egy világbajnok és három angol a négy között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 22:52
null
John Higginsnek még két angolt le kell győznie az ötödik vb-címéhez (Fotó: AFP)
Három angol és egy skót játékos jutott be a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjébe. Az angolok között ráadásul egyetlen világbajnok sincs.

Tovább tart a selejtezőből érkezett Gary Wilson és a hozzá hasonlóan első tornagyőzelmére törő David Gilbert remeklése a Crucible Színházban.

A hat éve még taxisofőrként dolgozó Wilson Luca Brecel és Mark Selby után Allister Cartert múlta felül, ráadásul egyre magabiztosabban teljesít. „Számomra már Gary a vébé favoritja. Élete formájában játszik, le a kalappal előtte, nem hittem volna, hogy ennyire jó tud lenni” – mondta róla Carter a 13–9-es veresége után.

David Gilbert öt éve még édesapja farmján dolgozott, burgonyabetakarításban segédkezett a családi vállalkozásban, de most már biztosan keres legalább 100 ezer fontot a vb-eredményével. A címvédő Mark Williams után a 8. kiemelt Kyren Wilsont is legyőzte, és utóbbi szerint ha még jobban odafigyel, a döntőbe juthat.

Judd Trump járt már ilyen magasságokban, 2011-ben a vb-döntőig menetelt, s abban John Higginstől kapott ki. Most nagyon nehéz sorolása volt, de még nagyobb szerencséje, hiszen Ronnie O’Sullivant és Mark Selbyt is kiütötték az ágáról. A nyolc között a skót Stephen Maguire-t verte meg; 9–2-re is vezetett, végül 13–6-ra nyert.

„Nem hiszem, hogy én vagyok a favorit: John Higgins már nyert vébét, Gary Wilson pedig ellenállhatatlanul játszik. De még talpon vagyok, az elődöntőben is jól kell kezdeni, mert ha az elején elengedem Garyt, nagyon nehéz lesz visszajönni” – mondta Trump.

Utolsóként a két vb-győztes csatáját megnyerő John Higgins jutott a négy közé, mivel 13–10-re felülmúlta Neil Robertsont.

SZNÚKER-VB 2019, SHEFFIELD
NEGYEDDÖNTŐ

David Gilbert (angol, 16.)–Kyren Wilson (angol, 8.) 13:8
John Higgins (skót, 5.)–Neil Robertson (ausztrál, 4.) 13:10
Gary Wilson (angol)–Ali Carter (angol) 13:9
Judd Trump (angol, 7.)–Stephen Maguire (skót, 15.) 13:6

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
David Gilbert (angol, 16.)–John Higgins (skót, 5.)
Gary Wilson (angol)–Judd Trump (angol, 7.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik