Sznúker: Selbynek világelsőséget ért a hazai diadal

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 07:43
null
Mark Selby karrierje legnagyobb sikerét aratta (Fotó: Action Images)
Mark Selby nyerte a 2012-es Egyesült Királyság bajnokságát. Az angol sznúkeres a fináléban honfitársát, Shaun Murphyt győzte le 10–6-ra, ezzel a sikerrel pedig élre állt a világranglistán, letaszítva onnan Judd Trumpot.

 

 

Szoros mérkőzést hozott az Egyesült Királyság bajnokságának döntője, előbb Selby vezetett, majd Murphy fordított, egy tucat frém után 6–6 állt az eredményjelzőn. Egyik játékos sem hozta legjobb formáját, százas brék nem is volt a fináléban, ám Selby hat-hat után zsinórban négy frémet behúzott, így megnyerte az angol „házidöntőt" – amire egyébként legutóbb 1992-ben volt példa.

„A csillagok közt járok, nagyszerű érzés, amit még jobbá tesz, hogy egy olyan játékost győztem le, mint Shaun – nyilatkozta a BBC-nek az Egyesült Királyság bajnokságán karrierje során először diadalmaskodó Mark Selby. – Őrült egy meccs volt. Amíg az utolsó golyót nem löktem le, addig nem állok meg. Ha nem ilyen lennék, nem jutottam volna a döntőbe."

A 2008-as győztes Shaun Murphy a döntő után elismerte: Selby messze a legjobb játékos volt ezen a tornán, a világ legjobb sznúkeresétől szenvedett vereséget, de így is remek hetet zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik