Sznúker: Robertson legyőzte Higginst, övé az English Open

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.11.08. 09:39
null
Neil Robertson döntő frémben győzte le John Higginst (Fotó: Faceook/World Snooker Tour)
Az utolsó frém döntött az ausztrál Neil Robertson javára a skót John Higgins ellen a sznúker English Open döntőjében Milton Keynesben. A 9–8-ra győző Robertsonnak ez volt a 21. pontszerző tornagyőzelme a pályafutása során.


A legjobb nyolc között a 2010-es világbajnok Robertson a világbajnoki döntős angol Kyren Wilsont verte meg döntő frémben, majd az elődöntőbben a váratlanul remek formában játszó Mark Kinget búcsúztatta.

A döntőben a négyszeres világbajnok skót John Higginst klasszikus meccsen minimális különbséggel, 9–8-ra múlta felül úgy, hogy 8–6-ra még Higgins vezetett. Az ausztrál összesen háromszor lökött százas bréket, a legnagyobb 140 volt.

Győzelméért a 39 éves Robertson 70 ezer fontot (29.3 millió forint) kapott a Steve Davisről elnevezett trófea mellé.

A pontszerző tornagyőzelmek számában (21) feljött az örökranglista hetedik helyére, megelőzve a regnáló világbajnokot, Mark Selbyt, és megközelítette a 22 elsőséggel rendelkező Judd Trumpot.

„Gyerekként mindig arról álmodoztam, hogy találkozom vele – mondta Robertson. – Hogy döntőben meccselhettem vele, az hihetetlen. Korábban megnyertem már a Welsh Opent és a Scottish Opent, így az English Open után már csak a Northern Ireland Opent kell megnyernem, hogy a Home Nations-tornák mindegyikén legyen egy tornagyőzelmem. Jövőre erre kell koncentrálnom.”

SZNÚKER, ENGLISH OPEN, MILTON KEYNES
NEGEDDÖNTŐ

Judd Trump (angol)–Mark King (angol) 3–5
Kyren Wilson (angol)–Neil Robertson (ausztrál) 4–5
Ronnie O'Sullivan (angol)–Luca Brecel (belga) 5–1
John Higgins (skót)–Jen Ping-tao (kínai) 5–3
ELŐDÖNTŐ
King–Robertson 4–6
O'Sullivan–Higgins 5–6
DÖNTŐ
Neil Robertson (ausztrál)–John Higgins (skót) 9–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik