Sznúker: Robertson és Hawkins döntőzik; Selby mentális problémája

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.16. 01:02
null
Ezért a trófeáért meccsel egymással Neil Robertson és Barry Hawkins (Fotó: World Snooker Tour)
A sznúker Masters elődöntőjében Neil Robertson nagy csatában legyőzte Mark Williamst, és Barry Hawkins is döntő frémes ütközetben múlta felül Judd Trumpot. Eközben a negyeddöntőben búcsúzó világbajnok, Mark Selby, mentális problémájáról beszélt.


Ami a délutáni elődöntőt illeti, Mark Williams 4:1-re és 5:3-ra is vezetett, de Neil Robertson egyenlített. A döntő frémben a walesi túl volt frémgolyón is, ráadásul az ausztrálnak már két sznúkerre volt szüksége, de Robertson innen is visszaküzdötte magát, s végül 6:5-re megnyerte az elődöntőt.

A másik, éjszakába nyúló meccs szintén a 11. frémben dőlt el Barry Hawkins és Judd Trump között. Az idegek harcát Hawkins bírta jobban, és végül egy 58-as brékkel a maga javára fordította a meccset.

Közben Mark Selby őszintén kitárulkozott, és egy interjúban bevallotta, hogy mentálisan nincs a legjobb passzban. A világbajnoki cím védője még a negyeddöntőben búcsúzott, csapnivalóan játszott, Hawkins 6:1-re győzte le. Szombaton a következő tweetelte:

„Csak szeretnék elnézést kérni a barátaimtól és a családomtól, hogy csalódást okoztam nekik. Mentálisan jelenleg nem vagyok jó állapotban. Megzuhantam, és ezt elfojtani, bátor arcot felvenni nem a legjobb megoldás. Ígérem, hogy segítséget kérek, és jobb emberré válok.”


SZNÚKER, MASTERS, LONDON
ELŐDÖNTŐ

Mark Williams (walesi, 9.)–Neil Robertson (ausztrál, 5.) 5:6
Judd Trump (angol, 3.)–Barry Hawkins (angol, 11.) 5:6
A döntőben:

Robertson–Hawkins

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik