Sznúker: Robertson lett York bajnoka, 147-es brékkel – videó

Vágólapra másolva!
2015.12.06. 23:29
null
Neil Robertson a 147-es brék utáni pillanatokban (Fotó: Action Images)
Neil Robertson győzelmével ért véget Yorkban a sznúker Egyesült Királyság bajnoksága. Az ausztrál játékos 10:5-re győzte le a döntőben a kínai Liang Ven-pót.

Az elődöntőben Robertson egészen elképesztő formában sznúkerezett. Döntőnek is simán beillett volna a párosítás alapján, hiszen az ausztrál a világelső angol Mark Selbyvel csatázott. Illetve csatázott volna, mivel Selby egyetlen játékot sem tudott nyerni, így Robertson 6:0-val (!) jutott a fináléba.

A döntő első szakaszát Robertson 5:3-ra hozta. A hatodik frémben meglökte minden sznúkerjátékos egyik nagy álmát, a 147-es maximális bréket. A közönség tombolt, ez az alábbi videóban is jól látszik. A nézők már jó régen láthattak maximális pontsorozatot, legutóbb februárban az angol David Gilbert lökött ennyit.

Liang Ven-po nem játszott rosszul, de nem tudta folyamatosan hozni azt a formáját, játékát, amellyel eljutott a végső összecsapásig. Az esti szakaszban csak pillanatokra villant meg a kínai, és bár Robertson sem játszott hibátlanul, végül felőrölte Liang Ven-po ellenállását.

A győztes ausztrál 150 ezer fontot kapott az első helyért, de a maximum brékért további 44 ezret vehetett át. Robertson karrierjének harmadik maximum brékje volt ez, hivatalosan pedig 115. a sportág történetében.

Ami a 100 fölötti brékeket illeti, ez a torna nagyon erős volt, hiszen összesen 104 (!) alkalommal érték el vagy haladták meg ezt a ponthatárt.

Robertson 147-es brékje


SZNÚKER, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG BAJNOKSÁGA
Elődöntő
David Grace (angol)–Liang Ven-po (kínai) 4:6
Neil Robertson (ausztrál)–Mark Selby (angol) 6:0
Döntő
Neil Robertson–Liang Ven-po 10:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik