Sznúker: O'Sullivan történelmet írt – megvan az 1000. százas brék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.10. 21:58
null
Ronnie O'Sullivan történelmet írt vasárnap este (Fotó: Getty Images)
Ronnie O'Sullivan lett az első sznúkerjátékos, aki karrierje során elérte az ezredik százas brékjét. Az ötszörös világbajnok 10–4-re legyőzte Neil Robertsont a Players Championship vasárnapi döntőjében, és három százas brékjének köszönhetően elérte az ezres álomhatárt. Mögötte a legtöbb százassal Stephen Hendry (775) és John Higgins (745) rendelkezik.

 

Magas színvonalú döntőt vívtak a felek a prestoni Guild Hall közönségének legnagyobb örömére. Az első szakaszt követően 7–2-re vezetett a tíz nyert frémig tartó döntőben a címvédő Ronnie O'Sullivan, aki két százas brékjével (105, 116) egyre került a bűvös ezertől. Az első szakasz összes frémjében 50 fölötti bréket löktek a felek.

Az esti etapban a „Rakétának” három frém kellett a tornagyőzelemhez, egy százas brék az ezres álomhatár átlépéséhez. Mindkettő sikerült neki, méghozzá nem is akárhogy: a végső sikert hozó 14. frémet egy 134-es brékkel abszolválta, ami könnyen lehetett volna 141 is, de a fekete belökése után a fehér is lement.



O'Sullivan 26 évvel azután, hogy első profi tornáját (az 1993-as UK Open döntőjében Stephen Hendryt győzte le) megnyerte, 35. pontszerző versenyét nyerte, és jó formában várhatja a közelgő világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik