Sznúker: O’Sullivan kiábrándult, lehet, hogy nem indul a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 13:25
null
Ronnie O’Sullivan mostanában nincs jóban a sznúkerrel (Fotó: Action Images)
Ismét kiábrándult a sznúkerből Ronnie O’Sullivan, a sportág ötszörös világbajnoka, aki abban sem biztos, hogy el akar indulni az egy hónap múlva kezdődő világbajnokságon. A 39 éves sportoló nem először tart „mosolyszünetet”.

„A sznúker már nem azt jelenti számomra, mint régebben. Nem engedem, hogy elhatalmasodjon rajtam, hogy irányítsa az életemet. Tudom, őrülten hangzik, de még azt sem tudom biztosan, elindulok-e a világbajnokságon. Valószínűleg ott leszek, de jelenleg nem vagyok képes az időm húsz százalékánál többet erre fordítani – mondta O’Sullivan a Guardiannek adott interjújában. – Nem tud izgatni a vébé, ez az egyik torna, amelyet legkevésbé kedvelek, tizenhét nap túl hosszú idő.”

O’Sullivan a 2014-es Mastersen sem akart elindulni, a Twitteren szavaztatta meg rajongóival, mit tegyen, és egy órával később írta ki, hogy ott lesz a versenyen.

„Gyerekként arról álmodtam, hogy világbajnok leszek, később arra gondoltam, három vagy négy vébécím csodás lenne. Néggyel minden idők egyik legjobbjával, John Higginsszel voltam egy szinten, de már öt van – mondta Ronnie, aki szerint a pénzjutalmak sem csábítóak számára. – Régebben annyit kerestem, hogy tudtam, életem végéig nem kell dolgoznom. Ám az elmúlt öt évben értéktelenné váltak a szponzorok logói a ruhákon. Tíz éve 350 ezer fontot kaptam a szponzortól úgy, hogy még egy golyót sem löktem, most viszont szenvednek a topjátékosok. A tornákon van pénzjutalom, ám egy topjátékos számára ez kib.szott sz.r. Pénzügyi biztonságot szeretnék, de ezt a sznúker nem adja meg."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik