Mark King az 1991 óta íródó profi pályafutása legnagyobb sikerét érte el, hiszen korábban még nem lett első sehol. Most olyan mezőnyben bizonyult a legjobbnak, amelyben Ronnie O'Sullivan, John Higgins, vagy Ting Csün-huj (angolul Ding Junhui) szerepeltek. Ez volt a 319. tornája.

A győzelemhez vezető úton King olyanokat győzött le, mint a kínai Liang Ven-po (angolul Liang Wenbo), vagy a Ronnie O'Sullivant és Mark Williamset is kiejtő angol Kyren Wilson. Győzelméért 70 ezer fontot kapott.

„Arról álmodoztam, hogy egyszer nyerjek egy tornát, és hogy utána a családom odajöjjön hozzám, hogy átölelhessem őket – mondta King a könnyeivel küszködve. – A feleségem mindig sziklaként állt mellettem, és édesapámnak is hálás vagyok. Ő 83 éves, minden pénzét ránk költötte, ezt a trófeát neki viszem haza.”

„Nem tudom elhinni, mi történt. »Álmodom?« – ilyeneket kérdeztem magamtól. A közönségtől fantasztikus támogatást kaptam, pedig nem is vagyok északír. Ha soha többé nem nyerek semmit, akkor is elmondhatom, hogy ez az enyém. Meg kell köszönnöm a hatszoros világbajnok Steve Davisnek is, nagyon sokat segített nekem a pályafutásom során.”

Az utolsó frém