Sznúker: korábbi világbajnokok a kínai döntőben

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2013.06.22. 21:40
Noha már a selejtezőben (Mark Selby, Shaun Murphy) és az első két körben (Judd Trump, Peter Ebdon) is elhullott néhány klasszis a kínai, Wuxi Classic elnevezésű pontszerző sznúkertornán, a végére azért olyan párosítás maradt, amely világbajnoki döntőnek is beillene. S ha már szóba került a vb: a vasárnapi, nagyszerű csatának ígérkező fináléba két korábbi vb-győztes jutott be.

Elsőként az ausztrál Neil Robertson, a jelenlegi világelső váltotta meg a jegyét a döntőbe, miután 6–2-re legyőzte Robert Milkinst. A 2010-es világbajnok nagyon szeret Kínában játszani, áprilisban a China Opent nyerte meg. Neil Robertson, a jelenlegi világelső váltotta meg a jegyét a döntőbe, miután 6–2-re legyőzte Robert Milkinst. A 2010-es világbajnok nagyon szeret Kínában játszani, áprilisban a China Opent nyerte meg.

A másik, időben későbbi párharc sem lett szoros, amiről nem Matthew Stevens tehetett, inkább a négyszeres vb-győztes John Higgins, aki ragyogó formában játszva esélyt sem adott walesi ellenfelének.

A döntő pikantériája, hogy Robertson és Higgins alig két hete ugyancsak döntőzött Bulgáriában, s akkor a skót nyert 4–1-re.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik