Sznúker: kiélezett meccs közben szenderedett el a legenda

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.29. 17:14
null
Williams meccs közben aludt el (Fotó: Getty Images)
A háromszoros világbajnok Mark Williams a második legrangosabb sznúkertorna, a UK Championship második fordulójában meglepetésre kikapott (6–5) Anthony Hamiltontól. Leginkább a nézők jöttek izgalomba a legenda fiaskójától, hiszen Williams a meccs közben – 3–2-es állásnál – elaludt.

 

Koronavírusos megbetegedés miatt a 46 esztendős legendának korábban két tornát is ki kellett hagynia. A BBC-nek adott interjújában azt mondta Williams, hogy a kór is tehet arról, amiért elaludt.

„Harminc év alatt ez volt az első alkalom, hogy elaludtam – idézte a BBC a világranglista kilencedik helyezettjét. – 3–2 volt az állás, aztán kidőltem. Lehajtottam a fejem, és amikor felébredtem, úgy öt másodpercig nem tudtam, hol vagyok.”

„Reggelente vagy délutánonként kellene játszanom. Minél több játéknap telik el, annál fáradtabb leszek. Jobban játszottam, mint pár hete, folytatom a megkezdett munkát, de ha éjszaka kell játszanom, akkor szenvedni fogok.”

Williams Mark Selbyhez hasonlóan a 32 közé sem jutott be a világbajnokság utáni második legnagyobb versenyen, amelynek a hétfői játéknapján a nyolcaddöntőért játszanak a versenyzők. Ronnie O’Sullivan Mark Kinget 6:3-ra legyőzve továbbjutott, John Higgins viszont hiába vezetett 5:3-ra a kínai Csao Hszin-tung ellen, 6:5-re kikapott.


SZNÚKER
HÉTFŐ
13.45:
brit bajnokság, 3. forduló (Tv: Eurosport1)
19.45: brit bajnokság, 3. forduló (Tv: Eurosport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik