Sznúker: Higgins hathónapos büntetést kapott, novemberben visszatér

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 17:52
A háromszoros sznúkervilágbajnok John Higgins novemberben folytathatja karrierjét, miután tisztázta magát a bundavádak alól.

John Higgins versenyzési jogát májusban függesztették fel, azt követően, hogy a News of the World, a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap beszámolója szerint 300 ezer euróért elvállalta négy jövőbeni játszma elvesztését.bulvárlap beszámolója szerint 300 ezer euróért elvállalta négy jövőbeni játszma elvesztését.

Ma ejtették a 34 éves skót klasszis elleni azon vádakat, miszerint pénzt fogadott volna el frame-ek elvesztéséért. Azonban visszamenőleg májustól kezdődő hathónapos eltiltást és 75 000 fontos büntetést kapott amiatt, mivel viselkedésével azt sugallta, hogy vét a sport tisztasága ellen.

Ezzel szemben Higgins menedzserét, Pat Mooneyt bűnösnek találták bundázás szervezésében, és a döntés értelmében többé nem vállalhat szerepet a sznúker világában.

„Ha bármiben vétkes vagyok, akkor az a naivitás bűne: az, hogy bíztam olyan emberekben, akikről azt hittem, hogy nekem és a sportágnak is a legjobbat akarják. A feleségem, a családom és a barátaim végig támogattak. Nagyon sok rajongómnak is köszönetet kell mondanom, akik végig bátorítottak. Mindegyiküknek megígérhetem: John Higgins visszatér, és John Higgins újra győzni fog!" – olvasható Higgins közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik