Sznúker: a sportág királya a darts-vb hangulatára vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.03. 12:17
Ronnie O'Sullivan sznúkerjátékos lenyűgözőnek találja a darts-vb hangulatát. Az ötszörös világbajnok úgy gondolja: remek lenne, ha náluk is hasonló körülményeket teremtenének a szurkolók.
„A dartsjátékosok az új rocksztárok. Szeretnék olyan hangulatban versenyezni, mint ők – írta Twitterére Ronnie O'Sullivan, aki rendszeres nézője a darts-világbajnokságnak. – Jut eszembe: ki az, aki szívesen megnézne egy olyan hangulatban lejátszott sznúker mérkőzést, mint amilyent a darts-vébén látni?”

Sznúkerben a mérkőzéseket a nézők általában csendben figyelik, ritkán hallatszik be egy-két biztató szó, vagy éppen véleménynyilvánítás az adott játékszituációnak köszönhetően. Mindezt éppen azért, hogy ne zavarják meg a játékosokat a koncentrációban. O'Sullivan kérdése megosztotta a követőit, a játékosnak viszont nagyon tetszett az ötlet.

„Rendben. Egyszer kipróbáljuk, és megnézzük, hogy ilyen körülmények között milyen Judd Trumppal játszani. Aztán meglátjuk, hogy ez a gyakorlatban mennyire tetszik a közönségnek. Nagyon szeretnék ilyen hangulatban játszani, aki ezt nem bírja, nyugodtan hazamehet” – írta O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan következő mérkőzése a sznúker mastersen lesz, ahol Mark Williams ellen kezdi meg a tornát január 12-én. Természetesen még a sportágra jellemző klasszikus körítés mellett.

Ma játsszák a darts-világbajnokság döntőjét, a világbajnoki címért a címvédő Gary Anderson és Adrian Lewis küzd meg. A 20 órakor kezdődő finálét (Tv: Sport1) a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik