Sznúker: 147-es brékkel a walesi trónon O'Sullivan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.02. 21:49
null
Ronnie O'Sullivan nem bírt magával az eredményhirdetésen – nem csoda (Fotó: Action Images)
A világbajnok Ronnie O'Sullivan győzelmével zárult a sznúkerezők walesi tornája, a Welsh Open. A vasárnapi fináléban az angol játékos esélyt sem adott kínai ellenfelének, Ting Csün-hujnak (Ding Junhui), 9:3-ra legyőzte őt, stílusosan befejezve a döntőt.

Kiválóan kezdte a finálét O'Sullivan, egy 3:0-s etappal előnyre tett szert, majd Ting Csün-huj is szerzett egy frémet. A következő szakaszban a világbajnok ellenállhatatlanul sznúkerezett, 7:1-re meglépett és két frémre volt a tornagyőzelemtől.

Az ötödik szezonbeli tornagyőzelmére hajtó kínai egy 109-es és egy 121-es brékkel szépített, de O'Sullivan egy maximális (147) brékkel rövidre zárta a finálét.

O'Sullivannek ez volt a 26. pontszerző tornagyőzelme, ezzel feljött a harmadik helyre az örökranglistán. Már csak Steve Davis (28) és Stephen Hendry (35) előzi meg.

„48-nál megnéztem az asztalt és láttam, hogy még 147 is lehet, de csak biztosra akartam menni, hogy megnyerjem a meccset – mondta a tornagyőzelmet érő maximális brékről Ronnie O'Sullivan, aki 60 ezer fonttal gazdagodott sikeréért. – 60-70-nél minden golyó jó helyen állt, így 147-et akartam. Mindig jó érzés nyerni, de gratulálnom kell Tingnek. Négy pontszerző versenyen már győzött ebben a szezonban. Fantasztikus tehetség."

SZNÚKER
WELSH OPEN, DÖNTŐ

O'Sullivan (angol)–Ting Csün-huj (kínai) 9:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik