Súlyemelés: visszatérhet az örökre eltiltott egyiptomi edző

2023.02.08. 18:11
null
(Fotó: AFP)
Ismét dolgozhat sportágában Kaled Korani Mohamed Hasszan egyiptomi súlyemelőedző, akit három és fél évvel a nevéhez fűződő 2016-os doppingbotrány után tiltottak el örökre fiatalkorú versenyzők doppingolása miatt.

 

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint a tréner számára a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) teremtette meg a visszautat azzal, hogy elfogadta a fellebbezését. Felmentésének hivatalos magyarázata nem ismert. Az egyiptominak nemcsak az eltiltását törölték, hanem a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) terhére 5000 svájci frankot is megítéltek perköltségeinek fedezésére.

Az edzőt annak idején az IWF illetékes bizottsága vétkesnek találta hét fiatal egyiptomi sportoló – köztük két 14 éves lány – doppingolásában, akiknek tesztje pozitív lett, miután mintát adtak az edzőtáborban 2016 decemberében, az afrikai ifjúsági és junior-bajnokság előtt. Valamennyien anabolikus szteroiddal buktak meg, és hosszan elhúzódó eljárás után született meg a fegyelmi ítélet az edzővel szemben, akit felelőssé tettek a kiskorú versenyzők doppingolásáért. Korani korábban a szaúd-arábiai és a tunéziai válogatott vezetőedzője is volt.

A több doppingügyben is elmarasztalt Egyiptom nem indíthatta súlyemelőit a 2021-es tokiói nyári olimpián.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek