Strandvilágjátékok: megvan az első magyar érem

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 09:26
null
Dévay Márk ezüstérmes lett Katarban (Fotó: Dimitrisz Toszidisz/Laurel Photo Services)
Megszületett az első magyar érem a dohai Strandvilágjátékokon: ezüstérmes lett Dévay Márk a férfi aquatlonosok mezőnyében. A nőknél Kropkó Márta a 4., Bragmayer Zsanett a 8. helyen zárt.

 

Katari idő szerint reggel hat órakor rajtoltak el az aquatlonosok a dohai Strandvilágjátékokon, ám a hőséget így sem tudták „kikerülni” a versenyzők, már kora reggel izzasztó perceket éltek át. A versenyen három magyar rajtolt, a férfiaknál Dévay Márk az előkelő második helyet szerezte meg, ami nem véletlen: a triatlonosok között a világ legjobb úszói közé tartozik a fehérvári sportoló.

„Nagyon nehéz verseny volt, mert a levegő és a víz is rettentően meleg volt. Két és fél kilométeres futással kezdtünk, aztán a hőség miatt ezer méterről hétszázötven méterre lerövidített úszással folytattuk a versenyt, s a végén jött újabb két és fél kilométeres futás. Ami a meleg vízből kiszállva már nagyon nem esett jól. A taktikám az volt, hogy az első futás során az élbolyban maradjak, mert tudtam, hogy úszásban fel tudok jönni. Így is történt, a győztes spanyol versenyzővel megléptünk, s az utolsó szakaszra maradt a döntés, végül a második helyen érkeztem célba” – magyarázta Dévay Márk, aki augusztusban ott volt a tokiói olimpiai tesztversenyen, amelyen hasonló körülmények fogadták a versenyzőket, így tudta, hogy milyen lesz ebben a hőségben versenyezni.

A nőknél Kropkó Péter lánya, Márta az előkelő negyedik helyen zárt, mindössze 14 másodperccel maradt el a dobogótól. Az elmúlt időszakban betegséggel bajlódó Bragmayer Zsanett a nyolcadik lett, ő Katarból Dél-Koreába a tongjeongi világkupára utazik tovább, míg Dévay Márk Japánba, ahol október 26-án a mijazaki világkupán rajtol majd.

A magyar triatlonosokra még sűrű ősz vár, hiszen a két világkupa mellett többen is szerepelnek a vuhani katonai világjátékokon, a limai és a Santo Domingó-i világkupán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik