Sportvilág: anyaság és élsport – összeegyeztethető a kettő?

Vágólapra másolva!
2020.04.02. 22:44
null
Mohamed Aida, Póta Georgina, Csisztu Zsuzsa és Sastin Marianna (Fotó: <a href="facebook.com/story.php?story_fbid=2591403144449836&amp;id=1444232685833560" target="_blank">Facebook</a>)
Élsportoló anyukák, Mohamed Aida, Póta Georgina és Sastin Marianna járták körül a témát a Csisztu Sport Cast új epizódjában.

„Sokszor halljuk, hogy a modern korban a nőknek sokkal több feladata van, és ezekben a »szerepekben« van, akiknek nehéz, van, akiknek könnyebb kiegyensúlyozottan léteznie. Állandó vita tárgya, hogy »csak« édesanya vagy »csak« a szakmai élet mehet tökéletesen, de együtt a kettő már nem feltétlenül. Nem túlzás azt állítani, hogy a világon nők milliói cáfolnak rá újra és újra, hiszen lehet egy nő a szakmájában és a családi életben is sikeres, sőt, lehet, hogy a kettő együtt teszi igazán boldoggá és kiegyensúlyozottabbá. Na, de mi a helyzet az élsportban? Egyes sportágakban könnyebb? Vagy csak alkat kérdése? Ki meri bevállalni a rizikót, és hogyan viszonyulnak a sportegyesületek, a klubok a női sportolók felé ilyen helyzetben?” – írja Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke Facebook-posztjában, amely a Csisztu Sport Cast epizódját vezeti fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik