Sportrádió: Csődközeli helyzetből újra az egyik legsikeresebb klubjává lettünk a magyar sportnak – Deutsch Tamás

Vágólapra másolva!
2023.01.03. 21:00
null
Deutsch Tamás volt Szegő Tibor vendége (Fotó: Sportrádió)
A csődközeli helyzettől napjaink sikereiig. Az MTK Budapest elnöke, Deutsch Tamás értékelte a Sportrádió Hazafutás című műsorában a 2010-től 2022 maguk mögött hagyott esztendőket, amelyek során újra az egyik legeredményesebb, legsikeresebb klubja lettek a magyar sportnak.


„2010 május végén ért az az óriási megtiszteltetés, hogy az MTK Küldöttgyűlése a klub elnökévé választott. Tehát akárhogyan is számolom, immár tizenkettedik esztendeje, hogy a szívemnek legkedvesebb sportegyesület, a kék-fehérek elnökeként dolgozhatok. Ez egészen elképesztő csoda az életemben. Hatalmas megtiszteltetés az a bizalom, hogy immár évtizednél is hosszabb ideje a kék-fehér MTK-s famíliánknak – mondhatjuk talán így – a családfője lehetek” – fogalmazott a műsorban Deutsch Tamás.

„Szokták mondani, hogy újságírói kérdésre az ember véletlenül se válaszoljon úgy, mint amit a szocializmusban termelési jelentésnek hívtak. Én most mégis egy hasonló jelentést szeretnék adni arról, hogy honnan hová is sikerült eljutnunk. Az egyik legnagyobb eredményünknek azt tartom, hogy 2020 óta az MTK-nak nincs egyetlenegy olyan szakosztálya sem, amelyik a munkáját, a hazai és nemzetközi megméretésekre való felkészülését ne egy vadonatúj, vagy megújított, korszerű sportlétesítményben folytathatná.

Persze mélyen egyetértek azzal, hogy nem az uszoda lő gólt a vízilabdameccsen, hogy a pást nem ad találatot a vívóbajnokságon, hogy a labdarúgó-stadion nem lő gólt, hogy az atlétikai pálya soha nem fog semmilyen versenyszámban világcsúcsot elérni, de a hazai és nemzetközi eredményességünk egyik alapfeltétele, hogy olyan sportlétesítményekben tudjanak dolgozni a legkiválóbb sportolóink, legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőink, a sportolni kezdő kisgyerekek, amelyekkel ebben a tekintetben is fel tudjuk venni a hazai és nemzetközi versenytársainkkal a küzdelmet.


Szóval az MTK tizenkét esztendővel ezelőtt teljes anyagi csődben volt, és az általunk használt létesítmények leromlott, katasztrofális, a 40-es, 50-es években játszódó filmek díszleteinek megfelelő állapotban voltak. Innen jutottunk el oda, hogy a 21. század második évtizedének végétől valamennyi sportolónk, szakosztályunk és, edzőnk 21. századi körülmények között tudja végezni a munkáját. Ezt hihetetlenül nagy közös eredményünknek tekintem.”

Az MTK elnöke beszámolt arról, hogy idén elkezdődik a legnagyobb léptékű, az egész fantasztikus létesítményfejlesztési programot megkoronázó Kerepesi úti MTK Sportpark építése is, amely várhatóan 2024 végére készül el.

„Arról se feledkezzünk meg, hogy klubunk idén a 135. születésnapját, alapításunk kis jubileumát fogja ünnepelni. Abban bízom, hogy a 2021-es és 2022-es szereplésünkhöz képest, amikor ugyan ott voltunk az ötödik, illetve hatodik helyen a legeredményesebb magyar sportegyesületek rangsorában, de a megelőző évekhez képest, amikor öt évből négyszer is dobogón végeztünk, sőt egyszer mi voltunk a legeredményesebb magyar sportegyesület, a 2023-as évben újra fel tudunk lépni erre a dobogóra, tehát a három legeredményesebb magyar sportegyesület egyike az MTK lesz.”

A TELJES BESZÉLGETÉS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik