Sportpolitika: Kecskemét és Szolnok sportélete is jelentős támogatásban részesült

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.01. 16:40
null
Pillanatkép a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit egy korábbi rendezvényéről (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe, archív)
Kilencvennégy millió forint kormányzati támogatást kap a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. a világjárvány negatív hatásainak enyhítésére – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke Kecskeméten. Nem sokkal korábban Szolnokon hasonló bejelentést tett, ott a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. százhuszonhárommillió forintot kapott – minderről a Magyar Távirati Iroda számolt be.

Az elnök hangsúlyozta, a program a koronavírus okozta járvány negatív hatásainak enyhítését, vagyis az egyesületek működésében előálló nehézségek orvoslását szolgálja, de emellett célja az egy évvel elhalasztott 2020-as tokiói olimpián és paralimpián induló vagy az indulási jogért harcoló sportolók felkészülésének segítése is – írta az MTI.

A távirati iroda kiemelte, a több mint 650 sportegyesületet képviselő szervezet elnöke hozzátette: a SOSZ jelentős támogatást biztosított az elmúlt években és biztosít folyamatosan a klubok számára, s ezek sorába illeszkedik a mostani pénzösszeg is. Kiemelte, az egyesületek pénzt a szakmai munkát segítő kiadásaikra – eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre – használhatják fel.

A 2.1 milliárd forintos keretösszegből 45 kiemelt vidéki sportegyesület részesül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik