Sportpolitika: a kormány többféle sportcélú támogatásról döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.27. 18:18
null
Rasovszky Kristóf olimpiai felkészítését is támogatja a kormány (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Közlöny december 27-ei számában több, a sporttal összefüggő kormányrendelet jelent meg.

A kormány a Bethlen Gábor Alap révén a Sepsi OSK-nak 2.1 milliárd, az eszéki futballakadémiának 1 milliárd, az FC Lendavának 1.3 milliárd, a KFC Komarnónak 2.26 milliárd, a dunaszerdahelyi akadémiának 600 millió, a topolyai klubnak 2.51 milliárd, az FC Csíkszeredának 2.785 milliárd, míg a Várdai SE-nek 1.185 milliárd forintot juttat, jellemzően az egyes szervezetek „működésének és fejlesztésének támogatására”.

A kormány „az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladat támogatásáról” is döntött. Az olimpiai felkészülésre az úszószövetség 20 millió forintot kap, míg Hosszú Katinka tokiói felkészülését 48 millió, Milák Kristófét 36 millió, Rasovszky Kristófét 26 millió, Kapás Boglárkáét pedig 20 millió forinttal támogatja a kabinet.

A 2027-es vizes világbajnokság előkészületeire 20 millió forintot fordíthat az úszószövetség, további 20 millió jut informatikai fejlesztésekre (például a versenyzői adatbázist kezelő-, versenyrendező programra, edzői és versenybírói adatbázisra, stb.), s emellett 48 millió az Úszó Nemzeti Program 2020 és 2024 közötti feladataira.

A kajak-kenu szövetség 190 milliót költhet sportágspecifikus diagnosztikai és sportegészségügyi rendszer felállítására, a röplabda-szövetség pedig 149 milliót a válogatott csapatok felkészítésére és versenyeztetésére. Lesz forrás a Penyigei SE, a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE és az Aranyszarvas SE létesítményfejlesztésére, valamint a tarpai és a csengeri pályaépítésre és a piliscsabai sportcsarnok felújítására is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik