Sportnap: a MOB főtitkára is részt vesz a panelbeszélgetésen a magyar sportról

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2022.09.20. 13:37
null
Fábián László, a MOB főtitkára (Fotó: Dömötör Csaba)
Címkék
Panelbeszélgetést rendeznek a Főváros sorozatban harmadik sportnapján szeptember 24-én, szombaton a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A BeActive Budapest keretében rendezett beszélgetésen szó lesz arról, hogy minden forint jó helyre megy-e sportban? Hogy mi a fontosabb: az olimpiai éremtáblázaton elfoglalt helyezés vagy az, hogy minél többen és minél aktívabban sportoljanak? Mitől sportnemzet egy nemzet? Szembeállítható-e a versenysport és a szabadidősport? És, hogy mi a helyzet az utánpótlással?

 

A pódiumon Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, az 1988-as szöuli játékok öttusabajnoka és Bősz Anett, Budapest humán területekért – köztük sportért – felelős főpolgármester-helyettese veti össze gondolatait Bruckner Gábor sportújságíró, az utanpotlassport.hu ügyvezető-főszerkesztője moderálásában.

A beszélgetés mellett, a Budapesti Sportszolgáltató Központ szervezésében rendezett eseményen lesz pénzdíjas strandröplabda- és streetballbajnokság.

Emellett jógaórákkal és gyermekprogramokkal kedveskednek a kilátogatóknak, akik kipróbálhatnak több mint harminc sportágat, továbbá ingyenes egészségügyi és sportállapot-felmérésen vehetnek részt. A nap végén Rubint Réka fitneszbemutatót tart a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik