Sportlövészet: Sidi Péter elnöki figyelmeztetésben részesült

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 13:14
null
Sidi felszólították, törölje a valótlanságokat tartalmazó posztokat (Fotó: Tumbász Hédi)
Miként a Nemzeti Sport kedden megírta, Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, Sinka László főtitkár és Győrik Csaba szövetségi kapitány edzőivel együtt meghallgatta a 25 és 50 méteres országos bajnokságon a 3x40 lövéses összetett versenyszám döntőjében szóváltásba keveredő Péni Istvánt (UTE) és Sidi Pétert (KOSE). A vezetők a békéltetést szorgalmazták a két sportoló között, amely azonban nem vezetett eredményre.

„A 2020. évi 25/50 méteres Országos-bajnokság szeptember 27-i versenynapján szokatlan események történtek. Péni István, az UTE versenyzője óvást jelentett be Sidi Péter fegyverével kapcsolatosan, ellenséges hangulat alakult ki! A versenyzők egy hosszú folyamat következményeként súlyos, gyakran nyomdafestéket sem tűrő megjegyzéseket tettek egymásra. A verseny a zsűri döntéseinek köszönhetően befejeződött. További óvás nem érkezett, az eredményhirdetést megtartottuk – idézi a szövetség szerdai közleménye Nagy Györgyöt. – Sajnálatos, hogy ezt követően néhány nappal Sidi Péter példátlan módon, ismételten megtámadta, elsősorban a Facebookon Péni Istvánt. Szerettem volna az érintetteket kibékíteni, amely egyeztetést online, illetve telefonbeszélgetések keretében folytattunk le. Továbbá békéltető levélben is megkerestem az érintett sportolókat.”

Miután kétoldalú érdemi előrelépés nem történt a békéltető folyamatban, Nagy György elnöki figyelmeztetésben részesítette Sidi Pétert.

„Egyben felszólítottam Sidi Pétert, hogy a közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseket törölje. Amennyiben ez nem valósul meg, abban az esetben az MSSZ fegyelmi bizottságánál fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni. Felhívtam a figyelmét a továbbiakban a sportszerű magatartási szabályok betartására. Nyomatékosan utasítottam, hogy tartózkodjék más versenyzőkkel szembeni verbális és más irányú fellépésektől, mert ez elfogadhatatlan és mérgezi a sportolók, válogatott társak közötti együttműködést. Nem segíti a jövő évi tokiói olimpiai játékokra, más világversenyekre, a hazai bajnokságokra való, egyébként is sokszorosan nehezített felkészülést sem” – szól a közlemény

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik